Gómez demana una Espanya més federal i recorda el dret d'un finançament "suficient"

Guardar

Acte de la Constitució a l'Ajuntament de València de 2021
Acte de la Constitució a l'Ajuntament de València de 2021

L'alcaldessa de València en funcions, Sandra Gómez, ha advocat aquest dilluns, Dia de la Constitució, per caminar cap a una Espanya més federal i ha recordat el dret d'un finançament "suficient".

Gómez s'ha pronunciat en aquests termes en l'acte del Dia de la Constitució que s'ha celebrat hui en l'hemicicle de l'Ajuntament i en el qual ha llegit l'article 14 de la Carta Magna.

L'alcaldessa en funcions ha indicat que el marc legislatiu que va assentar els pilars de la convivència del país representa diferents reptes, entre ells, el de reforçar com s'han de garantir els drets que, sense ser fonamentals, són "imprescindibles", com el dret a una sanitat pública, a cuidar l'entorn natural o a un habitatge.

En segon lloc, Gómez ha advocat per caminar cap a una Espanya "més federal". Per a això, ha agregat, hi ha determinats drets, com el qual garanteix un finançament suficient de les autonomies, que "han de complir-se". "Hui també és un bon dia per a recordar l'acord del Govern del nou model de finançament", ha postil·lat.

Destacats