Gómez demana propostes que "mostren la voluntat" per a un govern conjunt: "És hora de parlar de debò"

Guardar

Sandra Gómez negociaciones-3
Sandra Gómez negociaciones-3

La portaveu del PSPV-PSOE a l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha reclamat aquest dijous en les negociacions que es duen a terme entre aquest partit i Compromís per a conformar un nou executiu de coalició a la ciutat "proposades de debò" que "realment mostren la voluntat de fer un govern conjunt".

Així, ha indicat que els socialistes estaran "encantats de continuar treballant" en aqueix sentit i ha considerat que "és hora" de començar "a parlar de debò" per a aconseguir l'acord. "És hora que comencem a parlar de debò i comencem també a marcar una postura en la qual cada formació se senta còmoda i se senta representada", ha assegurat, al mateix temps que ha instat a ser "capaces de dur a terme aqueix govern conjunt i de coalició".

Gómez s'ha pronunciat d'aquesta manera després d'assistir a l'Ajuntament al concert del cor 'Els Veus de la Memòria' de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de València, preguntada per les negociacions per a tancar el nou govern local i per si hi ha esperança per a aconseguir un acord sobre aquest tema després que les converses hagen quedat parades aquesta setmana.

"L'esperança és l'últim que es perd", ha afirmat la també secretària general del PSPV en la capital valenciana, que ha apuntat que en aqueixes negociacions "totes les persones progressistes de la ciutat" es juguen "una cosa molt important" com és "que hi haja un govern progressista i estable a València".

Sandra Gómez ha reiterat que des del PSPV-PSOE es treballarà "perquè siga una realitat" aqueix executiu i ha subratllat que això és "el que vol la majoria dels ciutadans progressistes". "Per part nostra ja hem manifestat que tenim clar i que volem treballar per a aqueix govern progressista", ha apuntat en aquest sentit.

Al seu torn, ha insistit que espera que "per part de Compromís" es plasme la "voluntat de treballar de debò" dins de la comissió negociadora del futur executiu. "Per a nosaltres és molt important que en les taules de treball i negociació hi haja una voluntat precisa i de debò de conformar un govern conjunt i de progrés", ha precisat.

"DESGASTANT LA IMATGE"

La portaveu socialista ha al·ludit als "dies de reflexió" que s'estan donant des que dimarts passat quedaren parades les negociacions i ha destacat la decisió del seu partit de "no continuar alimentant", en el moment en el qual es trobaven, "un espectacle públic que estava desgastant la imatge de les dues formacions i, sobretot, la imatge d'aqueix futur govern".

"No volíem continuar formant part d'una situació que estava generant molt malestar i molta decepció en els votants progressistes", ha declarat, a més d'assenyalar que en la taula negociadora "tampoc hi havia proposades que suposaren que s'avançava de debò" en aqueix procés.

Per això, ha repetit que els socialistes estaran "encantats de continuar treballant" per a aconseguir el "govern conjunt" entre Compromís i PSPV "quan es facen proposades de debò que realment mostren aqueixa voluntat" de coalició. "No volíem continuar donant aqueixa imatge amb posicions de bloqueig que no ajudaven l'acord i amb propostes que no eren tals", ha insistit.

CANVIAR DINÀMIQUES

Sandra Gómez ha considerat que "les dinàmiques de diàleg i de consens havien de canviar" en el si de la negociació. "Aqueixa és la postura que hem mantingut i continuem mantenint", ha asseverat. Després d'això, preguntada per si hi ha "línies roges" per a aconseguir el nou executiu, ha respost que són "que hi haja un govern progressista de coalició format pels dos partits en el qual totes dues formacions es troben còmodes".

La portaveu del PSPV ha opinat que aqueixa postura és "una cosa raonable" i "coherent" que "qualsevol persona pot entendre". "En això estarem treballant, perquè hi haja un projecte que siga de dos en el qual les dues parts se senten representades i còmodes i en el qual cadascun aporte les solucions que estime oportú", ha agregat.

Arxivat a:

Destacats