Gómez demana a Illueca "calma" en el conveni de la F1 i que no entre com a "elefant en terrisseria"

Guardar

La vicealcaldessa de València i portaveu socialista, Sandra Gómez
La vicealcaldessa de València i portaveu socialista, Sandra Gómez

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha demanat "calma" al vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge, Héctor Illueca, amb el conveni de la Fórmula 1, i que escolte primer les persones que porten anys treballant "per a resoldre els problemes heretats del PP abans d'entrar en els temes com un elefant en una terrisseria".

"Entenc que tinga ganes d'intentar marcar la seua pròpia empremta", ha apuntat, encara que li ha advertit que pot "tirar per terra" el treball de molts anys, al mateix temps que ha qüestionat que s'intente "tirar la pilota de l'un a l'altre teulada" quan es tracta d'administracions públiques i no empreses.

Gómez s'ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans després que Illueca haja traslladat una consulta al Consell Jurídic Consultiu (CJC) respecte a diverses qüestions relacionades amb l'expedient en el qual es va tramitar l'execució d'obres per al circuit urbà de la Fórmula 1 a València, en entendre, entre altres punts, que la signatura no va seguir els protocols establits, i ha demanat que es pronuncie sobre la manera d'exigir a l'Ajuntament el reembossament de 38 milions anticipats per la Generalitat per a les obres.

"El tema de l'antic conveni sobre el PAI del Grau s'està parlant i negociant per part de l'Ajuntament amb l'agrupació --de propietaris-- per a negociar les càrregues urbanístiques", ha exposat Gómez, qui no veu "cap sentit" el plantejament de la nul·litat del conveni després de 14 anys quan, a més, està executat al 100%, per la qual cosa, a nivell jurídic, no li veuen sentit a la petició.

En aquesta línia, ha recordat a Illueca que la "institució" --la Generalitat-- "és la mateixa" li ha demanat que es "assega" amb l'Ajuntament perquè li expliquen els passos que han donat en aquest temps "per a resoldre aquest gran empastre que ens va deixar el PP".

La vicealcaldessa s'ha mostrat "convençuda" que, de manera coordinada, podran resoldre-ho perquè aqueix conveni tinga la menys càrrega possible tant per a Ajuntament com per a la Generalitat, perquè al final són dues administracions que representen l'interés general.

"Calma, prudència i molt, molt de diàleg amb els quals portem molts anys en aquesta gestió", ha reclamat i ha reiterat que està en marxa un procés de negociació amb els promotors. En tot cas, ha recalcat que la "fatochada de Paco Camps que l'F1 no ens anava a costar ni un duro als valencians és mentida" i ara és responsabilitat del nou govern que aqueixa càrrega siga la menor possible i que hi haja un repartiment de càrregues urbanístiques "raonable".

Per a Gómez, "el PP va estafar als valencians quan va dir que l'F1 no anava a costar ni un dur; però ara, com a govern, estem treballant perquè l'estafa no repercutisca a l'erari publique". "Quan isca l'acord, haurem resolt un dels majors empastres i estafes polítiques que va deixar el PP, que va ser el circuit de l'F1", ha dit, i ha reiterat que es tracta d'un tema "complex i complicat".

Destacats