Gómez celebra que el Govern "recupera" el fons d'ajudes al transport públic per a fer front a la Covid

Guardar

1026 Sandra Gomez
1026 Sandra Gomez

La vicealcaldessa de València i portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha celebrat que el Govern de Pedro Sánchez "ha recuperat el fons per a ajudar el transport públic a fer front a la crisi de la Covid-19" a través del Projecte de Llei dels Pressupostos Generals de l'Estat de 2021 (PGE) i ha criticat que l'estratègia del PP "va impedir la seua aprovació amb l'únic propòsit de desgastar al Govern i impedir que València rebera més de 90 milions".

Així, Gómez ha valorat que el Projecte de Llei de PGE 2021 contemple un crèdit extraordinari d'almenys 275 milions d'euros, ampliable a 1.000 milions, per a aquesta fi. En concret, el text assenyala que "es distribuirà durant els exercicis 2020 i 2021 en funció dels ingressos per tarifa corresponents a aquests serveis per a l'any 2018", ha indicat el PSPV en un comunicat.

La vicealcaldessa ha remarcat que el Govern d'Espanya "ha hagut d'aprovar aquest crèdit després que el PP liderara un moviment en contra del Reial decret perquè els Ajuntaments pogueren usar els romanents, juntament amb el fons de més de 5.000 milions d'euros". Així, ha acusat el PP de "liderar l'estratègia que va impedir aquesta aprovació amb l'únic propòsit de desgastar al Govern d'Espanya" i "impedir que València rebera per aquesta via més de 90 milions".

"València necessita fons per al transport públic i el Govern de Pedro Sánchez compleix amb la nostra ciutat perquè puguem continuar prestant un servei de qualitat i fer front a la disminució de persones usuàries", ha subratllat. Gómez ha valorat que, amb aquesta mesura, València "podria rebre finançament essencial perquè l'Ajuntament puga fer front als greus dèficits que afecten el transport públic per la crisi de la Covid-19".

Així mateix, ha afirmat que el projecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per a 2021 contempla "per fi" que la ciutat reba una dotació de 38 milions d'euros "com fan altres ciutats, com Madrid i Barcelona, tenint així l'oportunitat de millorar el servei públic amb més línies i més freqüències".

En aquesta línia, la representant municipal ha destacat que aquesta dotació era un "deute històric" amb la ciutat que "demostra el compromís dels socialistes amb la millora del transport públic a la nostra ciutat".

Destacats