Gómez a Catalá: “Si no elimina el túnel de Pérez Galdós, perdrem els fons europeus”

Guardar

Sandra Gómez, secretària general del PSPV-PSOE a la ciutat de València
Sandra Gómez, secretària general del PSPV-PSOE a la ciutat de València

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha advertit hui a l'alcaldessa de València, María José Catalá, que si manté el túnel de Pérez Galdós “València perdrà 9 milions dels fons europeus”. En aquests termes ha valorat la decisió del PP d'estudiar la modificació de la reurbanització de Pérez Galdós.

Aquest projecte compta amb fons europeus per al seu desenvolupament i que, recorden, va sorgir dels pressupostos participatius amb el suport dels seus veïns i veïnes. “Si Catalá no respecta el projecte guanyador i no elimina el túnel o no guanya espai per als vianants respecte al que ja existeix actualment, incomplirà els requisits de la sol·licitud dels fons europeus i els valencians i valencianes podríem perdre a prop 9 milions d'euros”, ha assenyalat Sandra Gómez.

En aquesta línia, ha assenyalat que “estem veient com Catalá manca de projecte per a València més enllà d'assumir les tesis negacionistes de Vox sobre el canvi climàtic i d'un urbanisme del segle passat en el qual el cotxe continua sent el protagonista, per davant de les persones”.

El disseny guanyador, ‘Arrels’, dibuixa una planta viària de dos carrils per sentit més un carril-bici en la banda nord de les avingudes Pérez Galdós i Giorgeta, un gran eix de biodiversitat i la cobertura del túnel que passa a convertir-se en un depòsit hídric per a aigües pluvials. El projecte va ser seleccionat, recorda Gómez, “per un jurat compost, entre altres, per representants del servei de mobilitat de l'Ajuntament que van donar per vàlida la proposta”.

A més, la dirigent socialista ha recordat que el PP de Rita Barberà va realitzar una reducció de carrils similar en la reforma de l'avinguda Peris i Valero, que funciona sense la necessitat de túnels, que forma part de la mateixa ronda i que va deixar dos carrils en un dels sentits, per a guanyar espai en les voreres, “i no va passar res”.

“Els socialistes deixem tot preparat perquè es realitzara la reorganització de Pérez Galdós, però la inactivitat de l'Ajuntament està posant en risc una obra fonamental per a la ciutat. Si no es compleixen els requisits i els terminis de la sol·licitud, es podrien perdre els prop de 9 milions d'euros que aconseguim els socialistes de fons europeus i l'oportunitat de continuar avançant cap a una ciutat més verda i amable que siga capaç de resistir les onades de calor”, ha assenyalat Gómez.

Arxivat a:

Destacats