Gómez: "Català només ha d'executar el pla que deixem llest per a les 'casetes rosa'"

Guardar

Sandra Gómez
Sandra Gómez

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha instat l'alcaldessa de València, María José Catalá, a seguir el full de ruta que els socialistes li van deixar llista per a abordar el problema del bloc de cases conegut com les "casetes rosa", del barri de la Malva-rosa. "Catalá només ha d'executar el pla que li deixem fet, molt clar i molt nítid, per a les "casetes rosa", que inclou enderrocaments i regeneració urbana.", ha manifestat.

"Em sembla a mi que a Catalá li falten ganes, empenyiment i, sobretot, tindre un pla per als principals problemes que té aquesta ciutat. I la qüestió de la Malva-rosa no és nou i ella ho hauria de conéixer bé. No sé a quina espera per a revertir aquesta situació insofrible que estan vivint els veïns i veïnes i posar-se a treballar en el full de ruta que des del Partit Socialista li deixem llista.", ha manifestat la portaveu socialista.

El pla socialista és fruit d'un estudi encarregat des de l'àrea d'Urbanisme, de la qual Gómez era regidora, per a dur a terme la regeneració urbanística i social d'aquesta zona del barri. D'aquest informe es van extraure una sèrie de conclusions amb les quals es va confeccionar un full de ruta de les accions que s'havien de dur a terme a curt, i mitjà termini "per a aconseguir l'objectiu de regenerar i sanejar una zona que hui dia genera importants problemes de convivència veïnal", ha indicat Gómez.

"Després de 24 anys de paràlisis del PP, el Partit Socialista ens vam posar a la feina amb aquest pla amb el qual fer front a una reivindicació històrica dels seus veïns. Ja no hi ha excuses. El difícil ja li ho vam fer nosaltres, ara Catalá només ho ha de seguir el nostre pla i començar a treballar des d'ara mateix", ha afegit Gómez.

La portaveu socialista lamenta que l'única cosa que hui es mou en el barri de la Malva-rosa són les obres que va deixar el Partit Socialista iniciades, com la reurbanització de plaça d'Antoni Eiximeno o els habitatges públics d'AUMSA. Una plaça que ja està en obres gràcies a l'esforç que vam fer per revertir una situació que els veïns i veïnes portaven patint durant dècades. "Però no hi ha res més, perquè el Govern del Partit Popular no té gens d'interés per arreglar una qüestió que és fonamental per als seus veïns i veïnes, com és la convivència i la seguretat", ha afegit.

Sobre el "full de ruta" per a les "caseta rosa"

El pla, encarregat pels socialistes des de l'àrea d'Urbanisme, naix d'un estudi detallat des de diversos punts de vista. En primer lloc, va analitzar "a peu de carrer" la zona, la seua dotació, l'urbanisme i la seua problemàtica social. En segon lloc, es va estudiar altres casos similars com el barri del Puche a Almeria, el barri del 29 d'Octubre, a Valladolid, el de Santa Adela de Granada i el barri de la Mina, a Barcelona. En tercer lloc, es va consultar amb experts que ja han actuat en situacions similars i en quart i últim lloc es va realitzar una jornada de reflexió i diàleg amb els veïns de la Malva-rosa, per a conéixer de primera mà els seus interessos.
El resultat d'aquesta anàlisi és un full de ruta que proposa una sèrie d'accions a curt termini i mitjà termini per a sanejar la zona i millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes, acabant amb els problemes de drogodependència que existeixen en aquesta zona.

Destacats