Gómez anuncia una reunió amb Illueca per a parlar de la F-1: "Hem d'intentar arribar a un acord"

Guardar

La vicealcaldessa de València i edil de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, en la roda de premsa
La vicealcaldessa de València i edil de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, en la roda de premsa

La vicealcaldessa de València i edil de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat aquest dimecres que mantindrà una reunió amb el vicepresident segon de la Generalitat i conseller d'Habitatge, Héctor Illueca, per a parlar del conveni de la Fórmula 1, explicar-li com van les negociacions amb els propietaris dels terrenys del PAI del Grau i coordinar-se en aquest procés.

Gómez ha destacat l'"obligació" de les administracions públiques de "protegir l'interés públic" i, en aquesta línia, la necessitat de "buscar solucions" que facen que l'Ajuntament i la Generalitat "no hagen d'assumir càrregues o costos" per la construcció del circuit de la F-1. "La Fórmula 1 va ser una gran estafa. Ens van dir que no anàvem a pagar res", ha censurat i ha dit que no és així.

La responsable municipal s'ha pronunciat així en una trobada amb els mitjans de comunicació per a parlar de l'elecció de València com a capital europea de turisme intel·ligent, preguntada per si s'ha posat en contacte amb Illueca per a parlar de la F-1 després que aquest haja consultat al Consell Jurídic Consultiu (CJC) diverses qüestions sobre l'expedient d'execució d'obres per al circuit urbà de la Fórmula 1 a València.

Héctor Illueca entén que la signatura no va seguir els protocols establits i ha demanat que el CJC es pronuncie sobre la manera d'exigir a l'Ajuntament de València el reembossament de 38 milions anticipats per la Generalitat per a les obres. Gómez va demanar aquest dimarts "calma" el vicepresident segon amb el conveni de la F-1 i que escolte primer les persones que porten anys treballant "per a resoldre els problemes heretats del PP abans d'entrar en els temes com un elefant en una terrisseria".

"Mantindrem una reunió amb el vicepresident per a tractar el tema, poder també explicar-li en quin punt estan hui les negociacions amb els propietaris dels terrenys, i coordinar-nos, com ja ho féiem amb l'anterior vicepresident --segon, Rubén Martínez Dalmau-- en una estratègia conjunta sobre el PAI del Grau", ha exposat aquest dimecres la vicealcaldessa.

La també titular de Desenvolupament i Renovació Urbana, que ha dit que no hi ha encara data per a la trobada amb Illueca, ha assegurat respecte a la negociació amb aqueixos propietaris de sòl que l'"obligació" de les administracions públiques és "protegir l'interés públic" i aconseguir que hagen d'assumir les menys càrregues possibles.

"Com ja vaig manifestar ahir, la Fórmula 1 va ser una gran estafa. Ens van dir que no anàvem a pagar res. La gran estada del PP. La realitat és que ho van confiar tot a unes càrregues urbanístiques sobre un circuit", ha apuntat Sandra Gómez.

Després d'això, ha assegurat que des del consistori es treballarà "per a buscar solucions que permeten que tant l'administració pública de l'Ajuntament com de la Generalitat no hagen d'assumir aqueixes càrregues o aqueix cost". "Però, òbviament, cal arribar a un acord i a un punt de negociació perquè tal com el va plantejar el PP era una mentida, era una gran estafa", ha reiterat.

En aquesta línia, ha assenyalat que com a administracions, el consistori i la Generalitat han d'"intentar arribar a un acord" encara que pensant que, "efectivament, alguna cosa" hauran d'"assumir com a administració local i autonòmica".

"Tots els treballs que es van fer per a realitzar el circuit de la Fórmula 1 és obvi que, com a tal, no poden considerar-se com a càrregues prèvies per al desenvolupament del sector. Per tant, vull incidir en la idea que ens van mentir a tots els valencians i valencianes dient que no ens anava a costar ni un duro la Fórmula 1".

"APROFITAR TOT"

Preguntada per si l'Ajuntament sap què fer amb el circuit, Gómez ha respost que s'està "treballant amb els propietaris i en el seu moment amb l'equip redactor del PAI del Grau per a aprofitar al màxim tots els treballs previs que es van fer". "Parlem de tot. És molt més: depòsits de tempestes, accessos de ponts, enllumenat. Hi ha moltíssim més", ha dit sobre aquest tema.

"Nosaltres el que volem és aprofitar tot perquè l'administració pública haja de fer el menor desemborsament possible, encara reiterant que va ser una gran mentida quan ens van dir que això no anava a costar res", ha conclòs l'edil.

Destacats