Gómez anuncia una moció per a evitar que Catalá tanque els centres d'ús dels barris

Guardar

Sandra Gómez
Sandra Gómez

La portaveu socialista a l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha criticat que la primera mesura en matèria econòmica de la senyora Catalá haja sigut tancar els centres de Barris per l'Ocupació, un programa en el qual els tècnics d'orientació laboral ajudaven a buscar ocupació presencialment en els barris amb més incidència d'atur i ha anunciat que els socialistes presentaran una moció al pròxim ple "perquè Catalá rectifique i no tanque cap dels centres que presten assessorament d'ocupació i que ja han atés a més de 10.000 persones". "València ha viscut un mal mes en matèria d'ocupació, però el més preocupant és que aquesta situació vinga acompanyada de la decisió de la senyora Catalá d'acabar amb una iniciativa que ajudava a trobar ocupació a moltes persones desocupades com és Barris per l'Ocupació", ha manifestat.

Gómez ha explicat que Barris per l'ocupació era un servei d'orientació laboral "que moltíssima gent valorava com un espai que els ajudava a millorar les seues oportunitats de trobar ocupació. Per això, ens preocupa i molt que la primera decisió en matèria econòmica haja sigut acabar amb aquest servei i tirar a totes les seues orientadores laborals al carrer", ha continuat.

La xarxa de Barris per l'Ocupació estava formada per 11 espais permanents i 3 itinerants per a aproximar els serveis de València Activa a la ciutadania a través dels diferents barris de la nostra ciutat. En aquest sentit, es va constituir com un espai en el qual s'han oferit tots els serveis, recursos i accions que oferim en matèria d'ocupació i autoocupació amb l'objectiu d'ajudar les veïnes i veïns a millorar les habilitats i competències per a l'ocupació i desenvolupar el potencial professional i personal, a través d'un servei totalment gratuït, de qualitat i proximitat, amb orientació professional.

Les víctimes, en la diana del PP

La portaveu socialista ha posat l'accent, a més, que una de les orientadores que Catalá ha acomiadat parava atenció a les víctimes de la violència masclista. "És especialment sagnant que s'haja tirat al carrer, a més, a l'orientadora que dona un servei especialitzat a totes les dones víctimes de violència de gènere", ha afegit.

"Són dones que necessiten una ajuda, un suport i una orientació específica per a poder eixir de l'infern que viuen a les seues cases. Perquè moltes vegades la violència s'exerceix també de manera econòmica per la dependència que moltes d'elles tenen del salari del seu maltractador. Per això és tan important que existira un servei d'orientació laboral que els permetera també eixir de la violència econòmica que la immensa majoria d'elles pateixen", ha subratllat.

Per a Gómez "és molt preocupant que la senyora Català estiga totalment contagiada amb aqueixa agenda negacionista de la violència de gènere de Vox i haja sigut ella en primera persona la que haja acabat amb un servei d'orientació de les dones víctimes de violència de gènere".

En aquest sentit, la portaveu socialista ha destacat els atacs continus a les víctimes de la violència masclista des que el PP i Vox han arribat a les institucions valencianes. "No sé quin mal han fet les dones víctimes de violència de gènere per a estar sempre en el punt de mira dels governs de la dreta de la nostra ciutat i de la nostra comunitat perquè cal recordar que tot això ve acompanyat a la decisió que l'altre dia fa a penes 24 hores va traslladar a la Conselleria de Justícia del govern de Mazón on posava en dubte les oficines d'atenció de les víctimes de violència de gènere", ha finalitzat.

Destacats