Gómez acusa a Catalá de claudicar davant Vox i limitar el pacte a un "repartiment de butaques"

Guardar

Sandra Gómez atén els mitjans - Jorge Gil - Europa Press - Arxiu
Sandra Gómez atén els mitjans - Jorge Gil - Europa Press - Arxiu

L'exvicealcaldesa de València i portaveu municipal del PSPV, Sandra Gómez, ha acusat la primera edil, la 'popular' Mª José Catalá, de "claudicar" en permetre l'entrada de Vox en el govern de l'Ajuntament i de limitar este pacte a un "repartiment de butaques" sense donar a conéixer "la lletra xicoteta".

"Fins i tot en Les Corts es va fer un pacte amb un tovalló; almenys hi havia un tovalló, ací no hi ha res", ha declarat en el consistori després que Catalá i Juanma Badenas (Vox) hagen anunciat l'acord després de més de quatre mesos d'especulacions sobre si el PP podria continuar governant en solitari.

Gómez ha assegurat que este pacte suposa "un triomf de Vox", que en les últimes setmanes "ha estret públicament a Mª José Catalá per a entrar en el govern municipal i ho ha aconseguit". "Literalment Catalá s'ha hagut d'engolir les seues paraules", ha assenyalat.

Segons ha criticat, l'alcaldessa ha posat "catifa roja" a Vox després de "qüestions menors" com que Badenas anomenara "Mari Grezzi" en xarxes socials --en al·lusió al regidor de Compromís Giuseppe Grezzi-- o que li "estrenyeren" amb el València CF perquè "ella és incapaç de consensuar una postura amb la resta de grups per a desbloquejar el Nou Mestalla.

Tot això quan ha defensat que Catalá "tenia alternativa", ja que ha reiterat que el PSPV estava disposat a arribar a "acords de ciutat" i per això va donar suport a la renovació de la direcció de l'empresa pública AUMSA. A més, ha afirmat que hagueren acceptat una rebaixa "ponderada" d'impostos sempre que beneficiara a les rendes més baixes.

"Però Catalá no té voluntat d'acord ni tarannà democràtic: prefereix aplicar el corró --ha denunciat--. Que ningú s'equivoque: Vox dirigirà en esta ciutat".

UN AJUNTAMENT "TROSSEJAT I INEFICIENT"

Respecte al repartiment de competències, Gómez ha lamentat que hagen "trossejat l'Ajuntament" amb una distribució "absolutament ineficient" en la qual Catalá "pega la cabotá" i cedeix a Vox regidories per a "aplicar polítiques negacionistes" en assumir Parcs i Jardins i Devesa-Albufera. Això suposarà, ha augurat, que la Capitalitat Verda Europea de València en 2024 està "en qüestió" o serà "descafeïnada".

També ha rebutjat que Vox vaja a ostentar Família, Joventut i Infància quan neguen la violència de gènere i "estan en contra del matrimoni igualitari". "Quina família cabrà en este ajuntament?", s'ha preguntat, i ha qüestionat si protegiran les víctimes de violència masclista o si la política en l'àrea de Tradicions es limitarà a "posar una bandereta d'Espanya" a la sala de premsa municipal com va fer Badenas.

Sobre els Gay Games, que acollirà València en 2026, la portaveu socialista ha afirmat que tema que, "escoltant a Catalá", és un esdeveniment que "hui està en perill i hui està en qüestió".

I ha volgut deixar clar a Badenas que "això no són negocis", després que ell haja al·ludit este divendres al fet que la tardança a segellar el pacte es devia a qüestions de política o "negocis". "L'Ajuntament no són negocis, encara que Catalá i Badenas l'hagen practicat en la VIU", ha recalcat, en al·lusió a la condició de l'alcaldessa com a professora de la Universitat Internacional de València i del portaveu de Vox com exrector.

D'altra banda, la que fora vicealcaldessa s'ha queixat que no hagen permés als grups de l'oposició realitzar declaracions als periodistes en el Saló de Cristall, on s'ha anunciat prèviament el pacte, alguna cosa que segons ella en els últims huit anys sí s'ha permés. "Ens han tirat perquè creuen que l'Ajuntament és seu", ha denunciat.

Destacats