Giner: "Volen crear una inventada república catalana i en ella incloure a la Comunitat Valenciana"

Guardar

El portaveu de Ciudadanos (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner
El portaveu de Ciudadanos (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha denunciat que el terme 'Països Catalans' que ha aprovat "incomprensiblement" el Senat "no existeix" i és "un invent dels separatistes". "Volen crear una inventada república catalana i en ella incloure a la Comunitat Valenciana", ha denunciat.

Giner, durant una jornada organitzada per Cs a Mallorca en la qual ha participat, entre altres càrrecs públics de la formació, ha instat a "no permetre que ens canvien la història". "El dijous ho vaig dir en el ple de l'Ajuntament de València i hui l'estic dient ací a Mallorca: 'no' als 'Països Catalans'. Aquest topònim que ha aprovat, incomprensiblement el Senat, no existeix, és un invent dels separatistes", ha criticat.

El portaveu de Cs ha remarcat precisament que la seua formació "va nàixer, entre altres coses, per a fer front al nacionalisme i al separatisme" i ha garantit que "ací és on estarem". "El que volen és crear una inventada república catalana i en ella incloure a la Comunitat Valenciana, a les illes Balears, a Andorra, a part de la República Francesa i part de la República Italiana", ha considerat.

"Van en contra de la Constitució Espanyola, contra el principi de la unitat d'Espanya, contra l'article 2 de la Constitució i contra el concepte de la Unió Europea, per tant, ens oposem frontalment a aquesta realitat", ha postil·lat.

"No es pot permetre que amb els nostres impostos es paguen subvencions nominatives a les unitats que volen motivar el separatisme. A València l'estem patint amb Compromís. Recordem que Compromís, a València, i Més per Mallorca, estan duent a terme el seu objectiu gràcies al suport del PSOE", ha afegit.

Destacats