Giner proposa un òrgan consultiu en Universitat Popular per a "facilitar diàleg" amb veïns i treballadors

Guardar

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner
El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha presentat una proposta als estatuts de la Universitat Popular per a crear un òrgan consultiu que "facilite el diàleg" amb les associacions de veïns i els treballadors.

Els estatuts es van aprovar inicialment en el ple del passat mes de març i van incorporar "bona part" de les al·legacions de Cs. No obstant això, davant "les peticions de major participació" per part de la societat civil, Giner ha aprofitat el període d'exposició pública del document per a presentar aquesta nova idea, ha indicat la formació en un comunicat.

"Valorem positivament que l'Ajuntament acollira una bona part de les nostres esmenes. No obstant això, hem detectat un cert malestar entre els membres no polítics de l'actual Junta Rectora, i per això proposem la creació d'un nou òrgan consultiu", ha expressat.

Aquest òrgan que proposa Giner tindria funcions d'assessorament i participació, de manera que puguen ser presents no sols les associacions de veïns sinó també treballadors i sindicats.

"Ells ja eren presents en l'anterior Junta Rectora, però deixaran d'estar-ho després d'aquesta modificació dels estatuts, que s'ha escomés per a adaptar el document a la nova normativa", ha detallat.

Per a Giner, "no és admissible que els representants de la societat civil, presents en l'anterior Junta Rectora, no foren informats d'una modificació del reglament que els afecta de ple, en privar-los de representació en el màxim òrgan de govern de l'entitat".

Així, Ciutadans proposa traslladar aqueixa representació que ja existia a un nou òrgan consultiu. Per part seua, el regidor de Cs Javier Copoví ha destacat el valor d'aquest organisme autònom per "la seua implicació amb el teixit social dels barris de la ciutat". Per això, ha defensat també la necessitat que la societat civil "tinga una representació i veu dins de l'entitat".

"La Universitat Popular realitza una labor encomiable que va més enllà de l'estrictament formatiu. Exerceix un clau en la vertebració dels nostres barris, desenvolupant iniciatives que s'adeqüen a les diferents i canviants necessitats dels veïns de cadascun d'ells", ha ressaltat.

"Per això, és important donar veu als qui coneixen de primera mà les necessitats de la ciutadania, i dotar-los d'un fòrum en el qual canalitzar les seues iniciatives", ha apuntat. Com a exemple, Giner ha posat el Consell Agrari, "que també té un òrgan consultiu, i que podria servir de model al de la Universitat Popular".

Destacats