Giner proposa activar 260.000 bons descompte a l'hostaleria per a "incentivar el consum"

Guardar

El portaveu de Cs a l'Ajuntament de València, Fernando Giner
El portaveu de Cs a l'Ajuntament de València, Fernando Giner

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha avançat que el seu grup presentarà una moció a la comissió d'Hisenda per a la posada en marxa i difusió, per part del consistori, d'un programa específic d'incentiu del consum i l'activitat hostalera a la ciutat, a través de l'emissió de 260.000 bons descompte per a "incentivar el comerç".

Els bons tindrien un import de 15 euros, dels quals 10 serien aportats pel consumidor i els cinc restants per l'Ajuntament, amb la finalitat de canviar-se en els establiments d'hostaleria adherits, segons ha detallat Cs en un comunicat.

Sobre aquest assumpte, Giner ha remarcat que bars i restaurants "han sigut dels col·lectius més afectats per la pandèmia". "La incidència de la Covid-19 durant la sisena ona de contagis, unida a l'eliminació per part de l'Ajuntament de València, el 12 d'octubre de 2021, dels permisos d'ampliació temporal de terrasses que va concedir als establiments d'hostaleria per a compensar pels mesos de tancament i les restriccions horàries i d'aforament adoptades per la crisi sanitària, ha propiciat que la campanya nadalenca haja sigut especialment dolenta per a la major part de negocis del sector a la nostra ciutat", ha lamentat.

Per part seua, el regidor de Cs Rafa Pardo ha defensat que aquesta iniciativa és una continuïtat del paquet de mesures presentades, mitjançant una moció, al ple de gener. Marró, que va ser l'encarregat de defensar la iniciativa plenària, ha afirmat que aquesta es va presentar amb l'objectiu de restaurar les terrasses covid tot l'any 2022, "atés que no han acabat les limitacions per la pandèmia ni els efectes negatius que estan tenint sobre el sector".

Així mateix, el grup Cs va sol·licitar mantindre la bonificació de la taxa de taules i cadires durant tot el 2022 per a ajudar a la recuperació econòmica del sector i la convocatòria d'una ajuda econòmica del 50 % per a la instal·lació d'estufes. "Totes aquestes mesures van ser rebutjades pel govern municipal de Joan Ribó", han criticat des de Cs.

Destacats