Giner demana una comissió mixta que estudie la demolició, el manteniment o l'"adaptació" del Sidi Saler

Guardar

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner
El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner

¡El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha avançat que el seu grup presentarà una moció al pròxim ple per a demanar la creació d'una comissió d'estudi jurídic-tècnica per a analitzar l'impacte ambiental de l'eventual demolició del complex hoteler del Sidi Saler, el manteniment del mateix amb la seua altura i volumetria actual i la seua possible "adaptació" al màxim d'altures sobre rasant permeses pel planejament urbanístic.

La comissió proposada per Cs seria, a més, l'encarregada de dictaminar la viabilitat jurídica i tècnica de destinar l'immoble, en cas de caducar-se o no prorrogar-se la concessió, per part del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, a un ús dotacional, "donada la seua situació urbanística fora d'ordenació", ha indicat la formació en un comunicat.

De la mateixa comissió podrien formar part, apunta Cs, l'Ajuntament, la Conselleria de Transició Ecològica, l'òrgan gestor del Parc Natural de l'Albufera, i el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

Sobre aquest assumpte, la iniciativa de Cs insta el Ple de l'Ajuntament de València al fet que s'opose a la demolició del complex edificatori del Sidi Saler fins que la comissió present els resultats de l'anàlisi duta a terme.

Referent a això, el dirigent de la formació ha manifestat la seua "sorpresa" davant la "bel·ligerància" de l'equip de govern després d'"anys d'inacció". "És cridaner que, fins i tot sabent que l'hotel havia cessat la seua activitat en 2011, l'Ajuntament no actuara fins a gener de 2019", ha expressat.

Per a concloure, Giner ha remarcat que el seu grup, des que es va conéixer la intenció de l'equip de govern de demolir l'edifici, ha proposat que aquest, "en cas de no reobrir-se l'hotel, puga convertir-se, si tots els agents implicats així ho consideren, en una residència per a persones majors, ja que actualment falten 6.000 places de residència a València".

Destacats