Giner demana a Ribó que mantinga l'ajuda extraordinària del 37,5 % del cost dels monuments a falles i artistes

Guardar

El portaveu de Cs a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, i la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís
El portaveu de Cs a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, i la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís

El portaveu de Cs a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha demanat aquest dissabte a l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, que es mantinga l'ajuda extraordinària aprovada en 2020 per a sufragar des del consistori el 37,5% del cost dels monuments adquirits per les comissions falleres als artistes durant les Falles de 2021 i 2022.

Giner ha assenyalat que, després de dos anys de "aturada de festa" i l'increment durant aquest exercici dels costos dels productes, "l'any que ve molts artistes estaran sotmesos a abandonar el negoci o al fet que els monuments siguen la meitat del que són en aquests moments".

El portaveu de Cs s'ha pronunciat d'aquesta manera durant la seua visita a la falla Convent Jerusalem de València al costat de la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, i la diputada de Cs en el Congrés María Muñoz.

Així mateix, Fernando Giner ha sol·licitat que es continue amb les ajudes nominatives i ha destacat que Cs presentarà en la Cambra Baixa una proposta perquè les Falles "a més de festa, siguen considerades art i cultura" amb la finalitat d'aconseguir que aquestes celebracions estiguen subjectes a la Llei de Mecenatge. "El que tenim els valencians és art als carrers", ha manifestat.

"Barallarem perquè les ajudes, públiques i privades, es mantinguen i s'amplien, perquè els nostres artistes puguen treballar amb la major dignitat", ha exposat Giner, al mateix temps que ha lamentat "el mal que ho està passant la festa". "Això és inaguantable i insostenible per a ells", ha agregat.

"APOSTAR PER MANTINDRE LA CULTURA"

Per part seua, Begoña Villacís ha apuntat que "qui no vulga veure que les Falles són art, és que no vol entendre el que és l'art". "És sàtira, és crítica, però també una punzadita d'amargor pels temes que es reivindiquen", ha expressat, a més d'aplaudir el treball dels artistes fallers "dedicats a alçar alguna cosa que causa vertadera admiració i que és reconegut mundialment".

"Espanya ha d'apostar per mantindre aquesta cultura, preservar-la i aconseguir que els artistes continuen volent dedicar-se a ella i que ningú haja d'abandonar aquest ofici que contribueix tant a sostindre el que és la cultura a Espanya", ha defensat Villacís.

La vicealcaldessa de Madrid ha subratllat que les Falles són "un espectacle tremendament bell i espanyol". "Són valencianes, però són molt representatives del que és la cultura espanyola", ha matisat.

A més, ha ressaltat que la cancel·lació de les festes josefinas al març de 2020 per la Covid-19 va ser "una de les coses que van ocórrer a Espanya que més va fer veure que s'estava vivint un moment diferent, que la pandèmia era una realitat que se sobrevenia". "Va ser un xoc de realitat per a tots els espanyols i des de Madrid sentíem la tristesa que no se celebraren unes Falles", ha afirmat.

Destacats