Giner deixa l'Ajuntament "orgullós" d'haver contribuït al "diàleg" i a "acords històrics"

Guardar

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner
El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner

El portaveu de CS a l'Ajuntament de València i candidat de la formació a l'Alcaldia per al 28M, Fernando Giner, que deixa el consistori després de huit anys com a edil d'aquesta formació després de no haver obtingut representació en aquests comicis, ha assegurat que ix d'aquesta institució "orgullós" d'haver contribuït al costat del seu grup municipal a aconseguir "acords històrics" en favor de la ciutat i dels seus veïns i anteposant "el diàleg" a "les diferències ideològiques" amb l'executiu local --entre 2015 i 2019 en mans de Compromís, PSPV i València en Comú, i entre 2019 i 2023, de Compromís i PSPV--.

Giner s'ha referit d'aquesta manera al consens aconseguit en 2015 per a la revitalització de la Ciutat de l'Artista Faller, a l'acord per a tirar avant el pressupost municipal de 2021 en el context de la pandèmia de la COVID-19, a la decisió aprovada perquè la imatge de la Verge dels Desemparats tornara a l'Ajuntament, i a l'indult del grafiti de David Bowie de l'artista Jesús Arrúe.

"El treball fet des del grup de CS a l'Ajuntament de València durant els últims huit anys i, especialment, en els últims quatre ha sigut ajudar" a la consecució d'"acords històrics" en aquesta corporació, ha indicat en declaracions a Europa Press. En aquest sentit, ha manifestat que s'ha demostrat que és possible superar les "diferències ideològiques" amb "diàleg" per a tirar avant "acords importants i concrets".

"Ho vam demostrar en 2015 quan es va aconseguir l'acord de revitalització de la Ciutat de l'Artista Faller, asseguts tots els grups, l'alcalde --Joan Ribó (Compromís)-- inclòs, amb els artistes fallers. I l'any més dur de la crisi sociosanitària per la pandèmia, aconseguim un acord de pressupostos amb Compromís i el PSOE per a ajudar als autònoms, augmentar el Xec Escolar i bonificar l'IBI i la taxa de taules i cadires".

Fernando Giner ha valorat també que la labor de CS ajudara al fet que el primer edil "rectificara en voler traure a la Verge --dels Desemparats-- de l'Ajuntament" i al fet que la imatge de la patrona "torne", així com que s'aconseguira "indultar el grafiti d'Arrúe". "Són quatre exemples" d'acord, ha insistit.

El representant de CS ha agregat que es van tancar amb un alcalde situat en les seues "antípodes ideològiques" i ha afirmat que "quan ha fet falta s'ha deixat a un costat les dretes i les esquerres" i s'ha apostat per "dialogar i arribar a un acord". "Em sent orgullós", ha afegit, alhora que ha dit que aquesta ha sigut una posició que a vegades "no s'ha comprés des d'altres partits de l'oposició", en al·lusió a PP i Vox en aquest mandat.

Giner, que ha mostrat també el seu "orgull" per treballar i "barallar per València i els valencians", ha subratllat que la seua labor i la de la resta del seu grup ha "demostrat que lluny de la confrontació hi ha un camí, el del diàleg i l'acord quan estan en joc problemes reals dels ciutadans i màximament en el municipalisme". "Ni dretes ni esquerres, és un nou estil de fer política no fet fins a 2015, No sé si a partir de 2023 tornarà a eixir", ha afegit.

L'encara edil ha instat a no perdre-ho i ha defensat la necessitat de "ser exemplaritzants davant els ciutadans", al mateix temps que ha considerat que "en els temps que estem vivint és necessari" i ha advocat per la gestió que té en compte "a tots els valencians, siguen del bloc que siguen". "El municipalisme no és de dretes ni d'esquerres", ha remarcat.

"L'ACORD NO ÉS FÀCIL"

Fernando Giner ha agregat que "l'acord no és fàcil", però ha precisat que "ací està la fortalesa" del "polític com a servidor públic". Ha confiat que "el llegat" que deixa en favor del "diàleg" i l'"acord" es cuide, es tinga en compte i no es perda en la gestió de l'Ajuntament de València.

El portaveu municipal, que una vegada conclosa la seua etapa en el consistori com a regidor tornarà "a l'activitat privada" i a la seua vida privada, ha al·ludit al suport que la seua candidatura va registrar el 28M --ha detallat que "de cada tres vots de la Comunitat Valenciana a CS un ha sigut per a València ciutat--, li ha donat "un valor exponencial, altíssim", i ha considerat que no poden quedar "orfes".

"L'única cosa que dic de cara al futur és que eixos 10.000 vots, d'esperits lliures, de valents, són ací", ha afirmat, alhora que ha dit que procedeixen de "gent que no ha volgut ni esquerres ni dretes i que ha volgut actitud de diàleg i no de confrontació" i que ha votat "des de la il·lusió", sense "deixar-se espantar" i "sabent les expectatives demoscòpiques". "Eixe sòl és ací", ha exposat.

"NO TOTS ELS POLÍTICS ESTEM PER UNA BUTACA"

Respecte al seu paper com a portaveu i cap de llista de CS, Giner ha asseverat que ha defensat "el mateix projecte" des que va arribar fins ara, "en els pitjors i en els millors moments". "He sigut lleial, coherent i valent. També és una nova manera d'explicar als ciutadans que tot en política no val i que no tots els polítics estan per una butaca. No tot val per una butaca" i "no hauria de ser la primera preocupació", ha declarat.

"I, sobretot, les persones que venim de la societat civil tenim l'obligació de ser exemplaritzants amb els veïns. Una manera de fer-ho és arribar a acords i ser lleial als projectes", ha declarat. Ha afegit que aquest és "un missatge cap als partits polítics primer i cap a l'extensió que ha de tindre la vida política.

Arxivat a:

Destacats