La Comunitat Valenciana tindrà un nou bo turístic al setembre

Des que es va engegar, ja s'han beneficiat del bo turístic 180.000 valencians

Guardar

Turisme en la Comunitat Valenciana
Turisme en la Comunitat Valenciana

La Generalitat Valenciana prepara ja el llançament d'un nou bo turístic Viatgem de cara el setembre vinent per a reforçar les magnífiques dades que està deixant el sector turístic a la Comunitat durant aquest estiu.

Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, ha destacat que l'ocupació turística que la Comunitat Valenciana està vivint durant les últimes setmanes apunta al fet que s'està davant "l'any de la consolidació", amb una previsió d'ocupació hotelera per a aquest mes d'agost que se situa prop del 82%, segons dades de Turisme.

El bo Viatgem és un bo turístic promogut per la Generalitat Valenciana perquè tots aquells empadronats en municipis de la Comunitat Valenciana que ho sol·liciten, puguen cobrir les seues estades o paquets turístics en la comunitat per un màxim d'un 60% de l'import i fins a un màxim entre 600 euros.

Amb aquesta mesura, el govern valencià intenta incentivar i activar al sector turístic de la Comunitat Valenciana, que compta amb un gran pes en l'economia de la regió amb milers d'empleats en les tres províncies i que va ser una de les més afectades amb la pandèmia de la COVID-19.

Els requisits per a poder demanar el bo Viatgem de la Generalitat Valenciana són els següents:

  • L'allotjament o agència de viatge on vulguem gaudir del bo, haurà d'haver-se adherit al programa.

  • Es requerirà una estada mínima de 2 dies d'allotjament.

  • S'haurà de ser major d'edat i estar empadronat en un dels municipis de la Comunitat Valenciana.

  • S'haurà d'aportar un justificant d'empadronament en el moment de la sol·licitud.

Per a les estades entre 2 i 4 nits, es bonifica el 50% de l'estada amb un màxim de 400 euros per bo. Si les estades són més de 5 nits, es bonifica un 60% de l'import amb un màxim de 600 euros per bo.

Un total de 180.000 persones s'han vist beneficiades des que es va engegar el bo Viatgem en 2020, xifra que es pretén augmentar considerablement amb els següents períodes del programa tant per a tardor d'enguany com per a la pròxima temporada de 2023.

Any de la consolidació

Segons l'estudi realitzat per Turisme, la Comunitat Valenciana preveu una ocupació mitjana en els hotels del litoral valencià del 81,7% durant el mes d'agost, 16 punts percentuals més respecte l'agost de 2021. També les previsions per a càmpings, apartaments i allotjaments d'interior són molt positives, totes elles superiors a l'ocupació de 2021.

Per províncies, a Castelló s'espera aconseguir el 84,7% d'ocupació hotelera litoral, un 11 % més que en el mateix període de l'any passat. En el litoral de València s'adverteix un augment de més de 21 punts respecte a 2021, obtenint el 77,37% d'ocupació. En la província d'Alacant , sense incloure Benidorm, s'estima una ocupació del 77,84%, la qual cosa implica 9,1 punts més que en la prevista l'agost de 2021.

 

Destacats