La Generalitat reformarà la base aèria d'Emergències contra incendis de Benagéber

Guardar

Base aèria d'Emergències contra incendis de Benagéber
Base aèria d'Emergències contra incendis de Benagéber

La Generalitat Valenciana invertirà en la millora de la base aèria d'Emergències contra incendis de Benagéber, clau per la seua situació estratègica. Concretament, la Conselleria de Justícia i Interior, a través de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, ha destinat 2.895.916,23 euros a les obres de reforma de l'aeròdrom la posada en funcionament del qual permetrà recuperar una base per a mitjans aeris d'extinció d'incendis forestals integrada dins de la xarxa d'emergències de la Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero, ha visitat este matí les obres de reforma que van començar al juny de l'any passat i el període d'execució del qual en diverses fases és de 18 mesos. L'aeròdrom de Benagéber havia quedat fora d'ús a causa de la deterioració de la instal·lació original i amb esta reforma es pretén adaptar la infraestructura a l'actual normativa aeronàutica.

Montero ha destacat "la importància de la remodelació d'este aeròdrom en una base aèria estratègica del sistema de resposta d'emergències en estar situada en una zona forestal d'alt interés ecològic i gran vulnerabilitat respecte al risc d'incendis forestals i permetrà, així, completar una xarxa d'infraestructures per a l'extinció d'incendis que necessita la Comunitat Valenciana".

La nova infraestructura està situada en l'Alto de la Muela, un enclavament pròxim a l'embassament de Benagéber. Una vegada executada l'obra, els mitjans aeris podran accedir a efectuar recàrregues d'aigua de manera immediata. L'estimació de trànsit és de 320 aterratges/enlairaments a l'any.

Amb estes obres en l'aeròdrom es podrà tornar a donar ús a unes instal·lacions que actualment s'utilitzen de manera puntual per a emergències a causa de la deterioració patida durant anys des de la seua construcció. La reforma i condicionament de la base pretén atendre les necessitats tant de les unitats de bombers forestals terrestres com de mitjans aeris d'extinció d'incendis forestals: avions i helicòpters.

Les característiques d'estes instal·lacions en el futur permetran que avions pesats d'emergències puguen utilitzar-la i "també permetria allotjar, per les seues condicions, una brigada de reforç d'incendis forestals (BRIF), les unitats helitransportades de personal altament especialitzat en l'extinció d'incendis del Ministeri de Transició Ecològica".

Adequació de pistes

Les obres consistixen en l'adequació de les pistes en una primera fase, però també s'ha previst, en una segona, construir una edificació per al seu ús tant per personal de terra, com per pilots i personal administratiu de la mateixa base, atesa la situació de l'aeròdrom respecte dels nuclis urbans més pròxims. Ja en la tercera fase s'ha projectat la instal·lació de subministraments per a la base.

L'aeròdrom tindrà capacitat per a aproximadament 20 persones i comptarà amb àrees de descans i un garatge amb capacitat per a dos vehicles autobomba. Esta infraestructura serà autosuficient perquè és impossible connectar-la a la xarxa d'aigües o electricitat. La base tindrà tots els mitjans necessaris per a fer operacions d'aterratge, enlairament, proveïment de carburant i càrrega d'aigua, encara que no serà una base permanent.

Destacats