Generalitat recupera 7,2 milions i tramita altres 4 sostrets d'arques públiques de corrupció abans de 2015

Guardar

El director general de Relacions amb les Corts, Antonio Torres
El director general de Relacions amb les Corts, Antonio Torres

La Generalitat ha recuperat un total de 7,24 milions d'euros i tramita la recuperació d'altres 4 milions de fons o elements patrimonials que havien sigut "indegudament sostrets" de les arques públiques en casos de corrupció abans de l'any 2015.

En concret, l'Oficina de Recuperació d'Actius ha obert 40 expedients per a promoure accions administratives o judicials que permeten la recuperació del patrimoni des de la seua posada en funcionament l'any 2015, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El director general de Relacions amb les Corts, Antonio Torres, ha valorat l'"important esforç" que el Consell realitza per a "recuperar el màxim de recursos que van ser llevats de la hisenda pública en assumptes com el cas Cooperació, el cas Emarsa o el cobrament de drets liquidables de les actuacions urbanístiques de Terra Mítica".

En aquest sentit, Torres ha destacat que el Consell ha treballat "des del primer dia" per recuperar els recursos públics "furtats als valencians en casos de corrupció" i per a destinar aquests fons "al que realment cal destinar-lo, que és a serveis públics per als ciutadans".

Així mateix, ha assenyalat que actualment "encara existeixen actuacions de rellevància econòmica pendents" per a la recuperació d'altres 4 milions d'euros. En concret, s'ha referit a l'existència de 13 immobles, així com dos apartaments a Miami que es troben en procés de subhasta, pertanyents als condemnats en el cas Cooperació.

A través de la representació jurídica, la Generalitat ha vetlat per una "adequada defensa dels interessos públics" i s'ha personat en assumptes de "repercussió social i transcendència econòmica, documentant adequadament els perjudicis ocasionats a les arques públiques derivats d'actuacions antijurídiques, així com reclamant el cobrament d'actius de la Generalitat que no havien sigut exigits".

Arxivat a:

Destacats