La Generalitat publica les bases reguladores per a la concessió d'ajudes del Pla Corresponsables als ajuntaments de la Comunitat Valenciana

Guardar

Maria Such, a Xàtiva
Maria Such, a Xàtiva

La vicepresidència i conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha publicat hui en el DOGV les bases reguladores per a la concessió d'ajudes econòmiques destinades a ajuntaments per al desenvolupament en la Comunitat Valenciana del Pla Corresponsables del Ministeri d'Igualtat, al qual es destina aquest any 15.950.000 euros per a la creació de bosses de cura professional per a famílies amb filles i fills de fins a setze anys.

La directora general de l'Institut Valencià de les Dones, María Such, ha destacat que amb aquest pla la Generalitat "fa una ferma aposta per afavorir la conciliació de les famílies, fent passos cap a la garantia de les cures com un dret".

Al mateix temps, -ha afegit- "es contribueix a crear ocupació de qualitat, estable i no deslocalitzat en aquest sector, afavorint la contractació de persones joves i també de dones majors de 45 anys, que són els col·lectius més afectats en termes de desocupació per la crisi econòmica i sanitària a causa de la pandèmia per la COVID-19, i es visibilitza i es reconeixen les tasques de les persones cuidadores".

Podran accedir a aquestes ajudes els ajuntaments i entitats locals menors de la Comunitat Valenciana que tinguen empadronats persones menors nascudes a partir de l'any 2006.

En concret, les ajudes es destinaran a subvencionar el desenvolupament de serveis i actuacions que contribuïsquen a la conciliació de la vida personal, familiar i laboral d'acord amb les necessitats laborals de la zona en la qual es desenvolupen, garantint així les cures com un dret.

Aquests serveis podran consistir en l'habilitació de serveis d'atenció i cura professional de qualitat de menors de fins a setze anys que puguen prestar-se en dependències públiques convenientment habilitades (escoles, centres municipals, biblioteques, poliesportius, entre altres) inclòs el servei de cangur.

Les ajudes també podran destinar-se a l'organització d'activitats d'oci i temps lliure, sempre que es desenvolupen en horaris no escolars i períodes no lectius, com a escoles d'estiu, d'hivern i similars.

En tots dos casos, s'ha de fomentar la cultura, la coeducació, la participació, l'educació ambiental, i l'educació emocional i la interculturalitat.

Cal assenyalar que les entitats beneficiàries han d'establir sistemes d'adjudicació que atorguen caràcter prioritari a l'atenció de famílies monoparentals, víctimes de violència de gènere i d'altres formes de violència contra les dones, dones en situació de desocupació de llarga duració, dones majors de 45 anys o a unitats familiars en la qual existisquen altres responsabilitats relacionades amb les cures.

El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el pròxim 13 d'octubre.

Destacats