La Generalitat Valenciana demana al Ministeri el manteniment del transvasament Tajo-Segura per no perjudicar a l'agricultura alacantina

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera d'Agricultura i Transició Ecològica, Isaura Navarro, s'han reunit en el Palau de la Generalitat per a tractar aquest assumpte

Guardar

Reunió al Palau de la Generalitat sobre el trasvasament del Tajo-Segura
Reunió al Palau de la Generalitat sobre el trasvasament del Tajo-Segura

Que el Ministeri de Transició Ecològica tinga en compte les observacions que s'inclouen dins del dictamen del Consell d'Estat i en el qual s'avala la tesi del Consell de mantindre el transvasament Tajo-Segura. Aqueix ha sigut el punt clau de la reunió mantinguda hui entre el president Ximo Puig i la consellera d'Agricultura i Transició Ecològica, Isaura Navarro.

En aquesta trobada celebrada en el Palau de la Generalitat, tots dos dirigents han acordat sol·licitar al Ministeri de Transició Ecològica que prenga en consideració l'informe de l'òrgan consultiu del Govern i especialment les consideracions entorn del transvasament Tajo-Segura. A més, a aquesta reunió també han assistit el secretari autonòmic de Presidència, Andreu Ferrer, i el secretari autonòmic d'Agricultura, Roger Llanes.

Per la seua banda, el Consell també destaca que el dictamen del Consell d'Estat posa en relleu, tal com va indicar en les seues al·legacions l'Advocacia General de la Generalitat, que el procés d'elaboració del decrete llei sobre el pla hidrològic que afecta a la regulació del transvasament Tajo-Segura no s'ha dut a terme amb la claredat i transparència desitjables.

Per aquest motiu, el govern valencià insisteix que les conclusions del Consell d'Estat han de prendre's en consideració en el si de la seu ministerial. En aqueix sentit, la Generalitat Valenciana demana que es faça una profunda reflexió en el Ministeri per a no perjudicar a la Comunitat Valenciana sobre un tema tan important i sensible per a l'agricultura de la província d'Alacant.

Per la seua banda, tant el president Puig com la consellera de l'àrea, Isaura Navarro, han tornat a reiterar la necessitat de diàleg entre les dues administracions, l'autonòmica i també l'estatal. "Des del Consell sempre hem estat i, per descomptat, seguim estant oberts al diàleg i la negociació. Mantenim la mà tendida", han confirmat.
 

 

Destacats