La Generalitat invertirà més de 18 milions d'euros per a instal·lar i mantenir mobiliari d'última generació en les parades d'autobús metropolità de MetroBus

La consellera Rebeca Torró destaca que la inversió permetrà incloure informació en temps real en les parades per a "facilitar l'ús del transport públic i fer-ho més accessible, còmode i pràctic"

Guardar

Rebeca Torró, consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, en la signatura de la renovació de les parades de MetroBus
Rebeca Torró, consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, en la signatura de la renovació de les parades de MetroBus

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha anunciat que la Generalitat, a través de l'Autoritat del Transport Medtroplitanà de València (ATMV), ha adjudicat el contracte relatiu a la renovació de tot el mobiliari de les parades d'autobús metropolità de MetroBus.

Segons ha explicat Rebeca Torró, "amb un pressupost d'adjudicació de 18,67 milions d'euros, cofinançat mitjançant el Mecanisme per a la Recuperació i la Resiliència (MRR), la instal·lació de més de 950 parades d'última generació permetrà mostrar informació en temps real als usuaris i usuàries".

Aquestes noves marquesines i tòtems de transport públic de la Generalitat estaran alimentades per energia solar. Segons ha ressaltat la consellera, "aquest desplegament de tecnologia fotovoltaica en material urbà de transport públic serà el major de tota Europa fins hui".

"L'objectiu d'aquesta inversió - ha assenyalat - és facilitar l'ús del transport públic, fer-ho més accessible, còmode i pràctic per a incrementar el nombre d'usuaris i usuàries". En aquest sentit, ha contat que "el canvi climàtic és una realitat, que urgeix la descarbonització de les àrees metropolitanes i que, per això, devem continuar apostant pel transport públic col·lectiu".

Però, per a això "des de l'administració hem de poder oferir un transport de qualitat, no solament eficient i eficaç, sinó també fàcil d'usar, amb la informació adequada, amb parades que protegisquen del fred o de la calor i que facen més agradable l'espera", ha apuntat.

Així mateix, la consellera ha destacat que l'elecció del mobiliari en cadascuna de les parades s'ha consensuat amb els 79 ajuntaments dels municipis que estan implicats en aquest projecte.

Mitjançant aquest contracte l'Autoritat del Transport Metropolità de València estarà en disposició de substituir, actualitzar i ampliar l'equipament de les 994 parades d'autobús, mitjançant marquesines i tòtems de parada de disseny última generació, fabricats amb materials reciclats i 100% reciclables.

En concret, seran 345 les noves marquesines amb pantalla, 292 tòtems amb pantalla d'informació dinàmica, 245 tòtems i 112 pantalles d'informació dinàmica a col·locar en marquesines ja existents. S'ha d'apuntar, que les 749 pantalles d'informació dinàmica de tinta electrònica tenen un consum energètic quasi inexistent.

A més dels materials de construcció reciclats i reciclables i les pantalles d'informació a l'usuari de tinta electrònica, quasi 900 elements de nova instal·lació estaran alimentats per energia solar.

L'ATMV també està treballant per a realitzar un conveni amb l'EMT de València per a realitzar un ús compartit de les parades en la capital de l'àrea metropolitana.

Arxivat a:

Destacats