La Generalitat inverteix en quatre anys 97,4 milions d'euros per a executar 258 quilòmetres de vies de ciclovianants

Guardar

Un ciclista recorre una via verda
Un ciclista recorre una via verda

La Generalitat Valenciana ha invertit un total de 97,4 milions d'euros en els últims quatre anys per a executar 258 quilòmetres de vies de ciclovianants.

Així ho ha anunciat aquest dissabte, en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient, la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, que ha destacat que "potenciar la mobilitat ciclista és una prioritat, ja que contribueix a la conscienciació mediambiental i a l'eficiència econòmica, a més ajuda a millorar la qualitat de vida de les ciutats".

"En un context de societats fortament urbanitzades com és el de la Comunitat Valenciana, la bicicleta, juntament amb el transport públic, constitueix una de les claus que dona resposta als reptes plantejats per la mobilitat en el segle XXI", ha subratllat Torró, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

En aquest sentit, s'ha referit a l'estratègia duta a terme des de la Conselleria, centrada en els desplaçaments de mobilitat obligada, com acudir al treball, estudis o anar de compres, especialment en les àrees urbanes i metropolitanes, com la de València amb més de dos milions d'habitants.

Com a exemple, Torró ha ressaltat "l'execució de l'Anell Verd Metropolità que, amb 56 km de longitud, estructura l'àrea metropolitana i es complementa amb connexions ciclistes radials per als principals accessos a la ciutat de València".

Entre altres actuacions previstes per al foment de l'ús de la bicicleta, ha assenyalat "la inclusió d'estacionaments segurs per a les bicicletes dins del pla d'aparcaments dissuasius 'Park and Ride' al costat dels principals nodes de transport públic com a estacions de tren, metre i tramvia".

DESENVOLUPAMENT DE VIES VERDES

La consellera ha remarcat que el desenvolupament de vies verdes està inclòs entre les inversions de la Conselleria en matèria de mobilitat sostenible. Aquests itineraris es dissenyen sobre antigues infraestructures, principalment plataformes ferroviàries en desús.

En aquesta línia d'acció, es troben les actuacions en la Via Verda d'Ojos Negros, la Via Verda de la Mar Benicàssim-Orpesa, la Via Xurra València-Sagunt, la Via Verda de Llíria, la Via Verda del tren Saliner a la Vega Baixa, la Via Verda del Serpis Muro- L'Orxa-Gandia, la Via Verda Ribera-Costera Xàtiva-Carcaixent o la Via del Xixarra Villena-Biar-Beneixama, molt vinculades a l'oci saludable en la naturalesa.

D'altra banda, en col·laboració amb l'Institut Cartogràfic Valencià (ICV), s'ha inclòs la xarxa de vies de ciclovianants en la cartografia temàtica disponible a través del visor cartogràfic de la Generalitat. Aquesta informació s'ha posat a la disposició dels principals planificadors de viatges, com Google Maps, Moovit o Bing.

Destacats