La Generalitat impulsa cursos de formació en matèria de participació i associacionisme per a entitats ciutadanes

Guardar

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo
La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha impulsat un projecte pilot de cursos de formació en matèria de participació i foment de l'associacionisme orientat a entitats ciutadanes de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb entitats municipals.

Aquests cursos contenen, d'una banda, formació en els processos més importants de la vida d'una associació i, per una altra, formació per al desenvolupament de projectes de participació ciutadana, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Es componen de 9 unitats distribuïdes en dos blocs, un destinat al foment de l'associacionisme com a instrument per a la participació ciutadana i un altre destinat a la formació en les polítiques, tècniques participatives i activitats per a la participació ciutadana en la gestió pública.

Les accions formatives, que van començar el mes de maig passat, es realitzen en modalitat telepresencial, mitjançant el sistema de classes virtuals per videoconferència, i es reprendran al setembre fins al pròxim 18 de novembre.

Els cursos tenen una duració quinzenal, s'imparteixen dos dies a la setmana durant dues setmanes consecutives, destinant-se els divendres per a tutories.

La inscripció als cursos pot realitzar-se a través de l'enllaç habilitat en el portal de participació ciutadana de la Generalitat 'GVA Participa', on apareix tota la informació referent als continguts dels cursos, al calendari amb la programació i al formulari d'inscripció.

Al seu torn, s'ha elaborat una Guia Formativa Bàsica en matèria d'associacionisme i participació ciutadana, publicada en el portal, amb el contingut de totes les accions formatives que s'impartiran en el curs, així com altres recursos addicionals que pogueren resultar d'interés.

Destacats