La Generalitat habilita 166 quilòmetres de carrils per a ciclistes i vianants

Guardar

Carrils ciclistes
Carrils ciclistes

La Conselleria de Política Territorial ha invertit a la província de València prop de 69 milions en els últims quatre anys per a executar 166 quilòmetres de carrils de ciclovianants, segons ha informat la Generalitat.

Aquestes actuacions s'emmarquen en l'aposta "ferma" de la Generalitat per potenciar la mobilitat sostenible i posar en les mateixes condicions de seguretat i infraestructures totes les maneres de transport, especialment en el que refereix a l'ús de la bicicleta i als itineraris per als vianants.

En concret, a la província de València, la Conselleria ha acabat 53,36 quilòmetres de vies de ciclovianants amb una inversió de 19,35 milions, a més hi ha 75,25 quilòmetres en execució o licitació amb un pressupost de 33,54 milions d'euros i hi ha programats altres 37,06 quilòmetres que comptaran amb 16,08 milions.

Així, en els últims quatre anys, la Generalitat ha invertit més de 97,4 milions en la Comunitat Valenciana, per a executar 258 kilóemtros de vies de ciclovianants, amb l'objectiu de facilitar els desplaçaments a peu i de potenciar la mobilitat ciclista per a contribuir a la lluita contra el canvi climàtic, la conscienciació mediambiental, l'eficiència econòmica, i la millora de la qualitat urbana.

En aquestes actuacions, la Conselleria no sols ha atés el caràcter lúdic o esportiu que tenen aquestes vies, sinó que també s'ha centrat en els desplaçaments de mobilitat obligada en les àrees urbanes i metropolitanes, entre les quals destaca pels seus majors problemes de mobilitat, l'àrea metropolitana de València amb dos milions d'habitants.

Pel que respecta a l'àrea metropolitana de València, la Conselleria està executant, un itinerari ciclopeatonal de més de 50 quilòmetres que recorrerà tota l'àrea metropolitana i permetrà la connexió entre municipis per a afavorir una mobilitat sostenible, alhora que es revaloritzen els valors culturals i mediambientals de l'Horta de València.

L'àmbit d'actuació de l'Anell Verd inclou València (Pinedo, Cases de Bàrcena i Massarrojos), Alfafar, Sedaví, Paiporta, Picanya, Alaquàs, Xirivella, Aldaia, Quart de Poblet, Manises, Paterna, Godella, Rocafort, Montcada, Vinalesa, Alfara del Patriarca, Meliana, Bonrepòs i Mirambell i Alboraia. Les obres estan cofinançades per la Generalitat i fons de la Unió Europea.

Destacats