La Generalitat gestionarà més d'11,7 milions d'euros en ajudes per a la digitalització d'empreses de transport per carretera

Guardar

Rebeca Torró, en la reunió extraordinària de la Conferència Nacional de Transports
Rebeca Torró, en la reunió extraordinària de la Conferència Nacional de Transports

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha assenyalat, després d'assistir a la reunió extraordinària de la Conferència Nacional de Transports, que "la Generalitat gestionarà més 11,7 milions d'euros, transferits pel Govern d'Espanya, per a subvencionar la digitalització d'empreses de la Comunitat Valenciana de transport per carretera de viatgers i mercaderies".

Segons ha explicat la consellera, "aquestes ajudes tenen com a principal objectiu impulsar, a través de la digitalització, la modernització del transport per carretera, tant de viatgers i viatgeres com de mercaderies, perquè siga més competitiu, eficaç i eficient i es puga dotar dels recursos necessaris perquè superar la situació provocada per la pandèmia o l'actual increment del preu de carburants".

"Com a administració, hem d'estar sempre al costat de les pimes i empreses de transport perquè puguen afrontar amb totes les garanties el repte de la digitalització", ha recalcat la consellera Torró.

D'altra banda, en l'ordre del dia d'aquesta reunió també s'han abordat les mesures adoptades en matèria de transport pel Govern d'Espanya per a pal·liar els efectes de la crisi d'Ucraïna i l'alça de preus.

En aquest sentit, Rebeca Torró ha valorat de manera positiva aquesta iniciativa que, com ha assenyalat, "segueix la mateixa línia de les mesures ja impulsades per la Generalitat Valenciana per a ajudar les famílies a fer front a la inflació, mitjançant rebaixes en el preu del transport públic de fins a un 50% o mesures que són molt populars, com oferir servei gratuït de transport públic els diumenges".

"La rebaixa del preu del transport públic a partir de setembre anunciada pel Govern d'Espanya és una bona notícia per a la Comunitat Valenciana, ja que ajudarà a la Generalitat a aprofundir en les rebaixes del transport públic que hem començat a impulsar i repercutirà directament en la butxaca dels valencians i les valencianes", ha afegit la consellera.

Respecte a l'articulació d'aquesta mesura, Rebeca Torró ha explicat a la conclusió de la reunió que "s'està treballant de manera conjunta entre administracions perquè les mesures arriben als ciutadans de manera senzilla i eficient".

Ajudes per a la digitalització

En aquesta reunió entre el Ministeri de Transports i les comunitats autònomes s'han establit les bases per a la transferència a les autonomies i a les ciutats de Ceuta i Melilla d'un total de 110 milions d'euros perquè gestionen la transformació digital d'aquestes empreses de transport en l'àmbit autonòmic. Aquestes ajudes s'emmarquen en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència -Finançat per la Unió Europea- Next Generation UE.

A aquestes ajudes podran optar les persones jurídiques privades i les físiques que siguen titulars d'una autorització de transport públic de mercaderies, de transport públic discrecional de viatgers amb autobús, d'operador de transport, presten servei públic de transport urbà amb autobús o intervinguen en el procés de transport de mercaderies, com a carregador/descarregador o expedidor/receptor, entre altres.

Les actuacions que es poden subvencionar són la gestió de documents de control electrònics, els tacògrafs intel·ligents de segona generació; la integració de documents de control electrònics en els sistemes de gestió; l'actualització i implantació de sistemes; ajudes als serveis de transport de viatgers, i Implantació d'aplicacions per a reclamacions per mitjans electrònics.

La Conferència Nacional de Transports és un òrgan consultiu i deliberant integrat per la ministra de Transports i els consellers i les conselleres de les comunitats autònomes amb competències en la matèria.

Arxivat a:

Destacats