La Generalitat activa el canal de denúncies contra les males pràctiques administratives 'Confident-GVA'

Es tracta d'un canal telemàtic i anònim perquè la ciutadania puga denunciar possibles irregularitats o disfuncions en els serveis públics

Guardar

Diverses empleades treballen a una oficina de l'Agència Tributària
Diverses empleades treballen a una oficina de l'Agència Tributària

La Generalitat ha engegat el canal 'Confident-GVA' per a denunciar possibles irregularitats o males pràctiques en l'Administració Pública i el seu sector públic instrumental.

Segons ha explicat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, aquesta eina està dirigida tant a persones que presten servei dins de l'Administració com a la ciutadania que vulga posar en coneixement dels òrgans de control intern l'existència d'irregularitats o males pràctiques i "suposarà un importantíssim reforç als sistemes de control vigents".

"Es tracta d'un canal telemàtic i segur que garantirà la confidencialitat i l'anonimat de les persones denunciants i es podrà accedir a ell a través d'un enllaç en la web de la Generalitat", ha afirmat Bravo, al mateix temps que ha destacat "l'aposta de l'actual Consell per a desplegar, a través de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, un complet sistema d'integritat per a la gestió dels assumptes públics, apostant pels mitjans de detecció primerenca i de prevenció de la corrupció".

La tramitació i gestió d'aquest canal correspondrà a la Inspecció General de Serveis perquè aquesta, prèvia contrastación de la versemblança de la denúncia, procedisca a la seua investigació. A les informacions que es reben se'ls assignarà un codi que permetrà la comunicació recíproca i segura entre la inspecció i la persona informant, sense necessitat que es conega la seua identitat. L'objectiu és que aquest canal no solament s'aplique en l'Administració de la Generalitat, sinó que, de manera progressiva, incloga a les entitats del sector públic autonòmic.

La posada en funcionament d'aquesta canal suposa culminar els sistemes preventius dels quals ja s'ha dotat la Generalitat. Así, cal destacar la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la Funció Pública Valenciana, de manera pionera, ja configura un complet sistema de protecció del personal empleat públic que denuncie irregularitats i que la llei autonòmica reguladora de la inspecció de serveis ja preveu que la Generalitat estableix un canal segur i accessible per a la presentació de denúncies.

"La protecció del personal empleat públic que denuncie irregularitats, l'engegada d'un canal segur per a la seua formulació i el sistema d'alertes per a la prevenció de riscos constitueixen un complet i pioner sistema d'integritat i de protecció de l'interés públic", ha subratllat la consellera. Sobre aquest tema, ha considerat que aquests instruments "són necessaris per a aconseguir l'objectiu que la forma d'actuar en l'Administració Pública es base en els principis d'integritat i transparència".

Per a Bravo, "les males pràctiques, enteses com aquelles actuacions de l'Administració que puguen propiciar l'incompliment dels principis de legalitat, objectivitat, imparcialitat, eficàcia i eficiència, así com les possibles irregularitats administratives, afecten no solament al prestigi i la legitimitat de qualsevol organització, sinó que també minven de manera substancial l'eficàcia i eficiència de les seues actuacions".

Destacats