La Generalitat destina prop de 18,7 milions d'euros a la renovació i descarbonització de la flota de transport de viatgers i mercaderies

Arcadi España destaca que a més d'impulsar al sector, el Consell busca incentivar l'ús de vehicles que utilitzen energies alternatives baixes en carboni per a afavorir la descarbonització i la millora de l'aire

Guardar

Un camió a la ciutat de València
Un camió a la ciutat de València

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha convocat les ajudes per valor de 18.654.771 euros per a la transformació de flotes de transport de viatgers i mercaderies per carreteres segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Aquestes ajudes van dirigida a empreses privades que presten els serveis per carretera que no són de titularitat municipal, així com les empreses que realitzen transport privat complementari.

El conseller Arcadi España ha destacat que, amb les ajudes per a la renovació de les flotes de vehicles de transport, "des de la Generalitat volem impulsar al sector de l'automoció i fomentar la reactivació industrial en un moment molt complicat". A més, ha destacat que amb aquesta iniciativa, "el Consell busca també incentivar l'ús de vehicles que utilitzen energies alternatives baixes en carboni per a afavorir la descarbonització i la millora de l'aire a les ciutats".

Entre les activitats que se subvencionen està l'aferrallament, l'adquisició de vehicles d'energies alternatives baixes en carboni, el 'retrofit' o modificació de la forma de propulsió de vehicles i la implantació d'infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics. Es destinarà un màxim del 45% del pressupost global, 8.394.646 euros, a aferrallament i un mínim del 40%, 7.461.908 euros, per a l'adquisició de vehicles d'energies alternatives.

Aquestes ajudes s'atorguen a l'empara de la subvenció concedida pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU.

La presentació de sol·licituds i la documentació per a l'obtenció de les ajudes es realitzarà, mitjançant tràmit electrònic a través de la seu electrònica de la Generalitat consultar ací, apartat «serveis en línia», seleccionant l'activitat a la qual es vol optar. S'haurà de presentar una sol·licitud per vehicle

Els terminis de presentació de sol·licituds seran per a aferrallament des del següent dia hàbil a la publicació en el DOGV fins a l'extinció del programa el 30 d'abril de 2024. Per a l'adquisició de vehicles d'energies alternatives baixes en carboni i per a «Retrofit» o modificació de la forma de propulsió de vehicles serà del 2 de maig de 2022 fins a l'extinció del programa el 30 d'abril de 2024. Quan la implantació d'infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics s'iniciarà el dia 2 de maig de 2022 i finalitzarà el 31 de desembre de 2023.

Arxivat a:

Destacats