La Generalitat destina 15 milions d'euros addicionals per al transport concessional d'autobusos per carretera

La Conselleria de Mobilitat ha assignat més de 45 milions d'euros en ajudes per a mitigar les pèrdues ocasionades per la COVID-19

Guardar

El conseller Arcadi España es reuneix amb la secretària Autonòmica d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, María Pérez
El conseller Arcadi España es reuneix amb la secretària Autonòmica d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, María Pérez

La Generalitat, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha destinat 15 milions d'euros addicionals d'ajudes als concessionaris de transport de viatgers i viatgeres per carretera per a mitigar les pèrdues ocasionades per la COVID-19.

El conseller Arcadi España ha anunciat aquesta nova línia d'ajudes corresponent a aquest exercici 2021, després de la reunió que ha mantingut amb la secretària Autonòmica d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, María Pérez, per a analitzar la situació del sector.

Amb aquesta nova partida, la Generalitat, a través de la Conselleria de Mobilitat, ha assignat un total de més de 45 milions d'euros en ajudes per a fer costat al transport amb autobús per carretera davant el descens del nombre de persones usuàries i l'increment dels costos de neteja i desinfecció provocats per la pandèmia.

Segons ha explicat el conseller Arcadi España, "la Generalitat està fet un important esforç financer per a poder assegurar a la ciutadania, el dret a la mobilitat que garanteix al seu torn l'accés a altres drets com la sanitat o l'educació i, a més, donar suport a la viabilitat i els llocs de treball que aquestes empreses generen".

En aquest sentit, ha afegit que, des de l'inici de la pandèmia, "la Generalitat està articulant línies de suport a la competitivitat de les empreses amb base en la Comunitat Valenciana per a pal·liar els efectes negatius que la Covid-19 i les restriccions de mobilitat han ocasionat".

Així mateix, el conseller ha ressaltat que "no s'ha d'oblidar la lluita contra els efectes negatius del canvi climàtic, i és fonamental que el transport amb autobús siga viable i competitiu perquè és més sostenible, molt menys contaminant que el vehicle privat, i més accessible per a totes les persones, no tothom pot tindre un cotxe a la seua disposició".

Ajuda per al transport amb autobús i taxi

A aquestes ajudes de la Conselleria de més de 45 milions d'euros per a garantir el transport de viatgers per carretera amb autobús davant el descens del nombre de persones usuàries provocat per la crisi sanitària de la COVID-19, se sumen les ajudes que s'han destinat per a fer costat al sector del taxi pels efectes negatius de la pandèmia.

Així, pel que fa al sector del taxi, la Generalitat també ha pressupostat 4.750.000 d'euros per a contrarestar l'important descens d'ingressos que ha patit el sector a causa de les restriccions de mobilitat imposades des de l'inici de la pandèmia. D'aquestes ajudes directes, s'han beneficiat un total de 4.387 taxistes de la Comunitat Valenciana.

Destacats