Generalitat, Delegació del Govern i FVMP acorden reforçar la vigilància del compliment de les mesures enfront de la COVID-19

El president de la Generalitat ha presidit una reunió de coordinació de seguretat en la qual s'ha analitzat el seguiment de les mesures de lluita contra la pandèmia

Guardar

4A8A0943
4A8A0943

La Generalitat Valenciana, la Delegació del Govern i la FVMP han acordat reforçar la vigilància del compliment de les mesures enfront de la COVID-19, durant la reunió de coordinació de seguretat en la qual s'ha analitzat el seguiment de les mesures de lluita contra la pandèmia.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presidit aquesta trobada celebrada en el Palau, en el qual també han participat la delegada del Govern, Gloria Calero, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, representants de les Forces i Cossos de Seguretat, així com el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies Rubén Alfaro i els regidors de Seguretat de València, Castelló, Alacant i Elx.

Al final de la reunió, la consellera Gabriela Bravo ha explicat que a partir d'aquest cap de setmana "s'incrementaran en un 50% els efectius per a tindre una major presència policial, tant en les zones comercials com en els establiments d'hostaleria. Un augment que s'estén també en el marc del control dels aforaments no solament de l'oci nocturn, sinó també de bars i restaurants".

Bravo ha justificat les mesures, ja que segons ha assenyalat, "hem pogut comprovar que al llarg d'aquests últims dies s'ha produït un increment important en el nombre de denúncies per incompliment de l'ús de màscares, fonamentalment durant aquest cap de setmana". Així mateix, ha assenyalat que des de la conselleria de Sanitat "s'ha informat d'un repunt de contagis després de l'últim cap de setmana del mes de novembre".

D'altra banda, també s'ha acordat convocar una reunió amb els representants de les grans àrees comercials i el sector de l'hostaleria perquè "és molt necessari en aquests moments que entenguen que la responsabilitat ha de ser de tots per a garantir el compliment dels aforaments i reduir així la mobilitat, ja que és un factor determinant per a rebaixar els contagis".

Major coordinació

D'altra banda, se celebraran reunions tècniques entre les policies locals, Policia de la Generalitat, Policia Nacional i Guàrdia Civil "per a una adequada coordinació, perquè volem garantir que la restricció de la mobilitat, així com el compliment dels aforaments i de les mesures antiCovid, siguen efectius durant aquestes festes".

Bravo ha insistit que és "fonamental" el compliment de les mesures restrictives de la mobilitat així com el respecte dels aforaments màxims, "especialment en aquestes festes nadalenques". A més, ha realitzat una crida als Ajuntaments de la Comunitat Valenciana perquè reduïsquen les activitats col·lectives durant aquestes setmanes, ja que segons la titular d'Interior, "cal ser restrictius per a evitar sobretot les aglomeracions".

Finalment, Bravo ha apel·lat a la "responsabilitat individual de la ciutadania perquè és importantíssim el sacrifici col·lectiu de tots per a tirar avant i controlar la corba de contagis".

Destacats