Generalitat defensa davant CE projecte per a convertir la Comunitat Valenciana en "pol de referència" en ciberseguretat industrial

Guardar

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, davant la CE
El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, davant la CE

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha defensat davant la Comissió Europea la "fortalesa" del projecte valencià per a convertir a la Comunitat Valenciana en "pol de referència" en ciberseguretat industrial.

En concret, España ha exposat al gabinet de la vicepresidenta executiva de la Comissió Europea, Margrethe Vestager, responsable de la transformació a l'Europa Digital, el projecte 'Polo Español de Ciberseguridad Industrial', "un pla de la Comunitat per a convertir-se en referent europeu en l'àrea de la ciberseguretat industrial conjuntament amb empreses del sector".

El titular d'Hisenda ha destacat que l'objectiu d'aquest projecte és "crear un centre públic com a agent de confiança i canal de col·laboració publicoprivada per a la certificació d'empreses en ciberseguretat industrial". "Tenim que convertim en un centre de referència de ciberseguretat, tant en l'àmbit de l'Administració com en el de la ciberseguretat industrial", ha apuntat, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

"La ciberseguretat industrial ha adquirit gran importància per a l'Administració Pública i les empreses privades", ha remarcat, i ha subratllat que "els seus sistemes han d'estar protegits enfront de les creixents ciberamenaces".

Per això, ha assegurat que "la Generalitat vol col·laborar amb la Comissió Europea per a ser una regió de referència en aquesta matèria, que permeta reforçar l'atracció i l'acompanyament de les inversions, tant d'empreses valencianes familiars com de multinacionals com Volkswagen, impulsant la competitivitat de la indústria de la Comunitat".

CREACIÓ DE LABORATORIS DE REFERÈNCIA

Aquest projecte està liderat per la Generalitat, a través de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), amb la col·laboració de la Secretaria Autonòmica d'Economia i la participació de l'empresa valenciana referència en el sector S2 Grup. El projecte presentat està valorat en 44 milions d'euros i la seua execució està prevista per a quatre anys.

España ha detallat que el projecte abasta "la creació de laboratoris de referència en els diferents sectors industrials". "El lideratge de cada laboratori s'abordarà per una empresa de referència en el seu sector i hi haurà un laboratori central públic que exercirà la labor de coordinació i d'espai compartit de dades", ha afegit.

Finalment, ha afirmat que s'està en conversa "amb la Generalitat de Catalunya i la Xunta de Galícia per a presentar un projecte conjunt davant el Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, amb la finalitat enriquir l'aportació valenciana amb un potencial projecte complementari de centres de competències en ciberseguretat per a poder prestar a més una cartera de serveis avançada a les empreses".

SUPORT A LA CIBERSEGURETAT INDUSTRIAL

La Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) ja està implementant diverses mesures específiques de suport a la ciberseguretat industrial de les empreses valencianes i millorar la seua protecció davant les ciberamenaces.

Així mateix, la Generalitat té previst celebrar al començament del pròxim any un esdeveniment internacional sobre ciberseguretat en l'àmbit empresarial i industrial en el qual estaran convidats responsables de la Comissió Europea.

Arxivat a:

Destacats