Generalitat, cooperatives i arquitectes analitzen els nous models habitacionals que requereix la societat actual

Guardar

construccion viviendas
construccion viviendas

Representants de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica han analitzat els nous models habitacionals que requereix la societat actual amb la Federació de Cooperatives d'Habitatges de la Comunitat Valenciana (Fecovi) i arquitectes de Carpe Estudi.

En aquesta trobada s'ha abordat el problema de la falta d'habitatge assequible que afecta determinats col·lectius, com les persones majors o els més joves, i com la col·laboració publicoprivada pot ser de gran utilitat per a afrontar aquest tema.

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat que el Consell impulsarà fórmules de cooperació "més profundes" amb les cooperatives d'habitatge per a afrontar la necessitat d'habitatge assequible".

En la reunió també han participat el director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha) en funcions, Alberto Aznar Traval; el president de Fecovi, Vicent Diego, i el director tècnic, Francisco Merino, i per part de Carpe Estudi, María Jesús Reig, detalla la Generalitat en un comunicat.

La Conselleria d'Habitatge va posar en marxa en 2018 un concurs de cessió de sòl públic a cooperatives sense ànim de lucre perquè construïren habitatges públics en règim de lloguer. El següent pas serà traure a licitació parcel·les d'EVha per a promotors privats amb la finalitat que es destinen a lloguer assequible.

En la trobada també s'ha valorat la necessitat de crear nous models de convivència. L'exigència d'aqueixos models es manifesta "de manera més evident" en els col·lectius amb necessitats molt precises, com els majors, els joves, els estudiants, les famílies nombroses o unes altres amb alguna malaltia o circumstància que augmente la seua dependència i que, no obstant això, voldrien desenvolupar les seues vides en els seus habitatges d'una manera activa i confortable.

Una d'aqueixes iniciatives és la d'habitatges intergeneracionals entre persones majors i joves universitaris. Una experiència que té "molt èxit" en satisfer les necessitats d'aquests dos col·lectius: als majors els ajuda a tindre un envelliment actiu i saludable i als joves els proporciona un habitatge digne.

Destacats