La Generalitat convoca 5 milions d'euros en ajudes per a millorar l'accessibilitat d'edificis públics municipals

Les ajudes estan destinades a municipis i entitats locals amb menys de 50.000 habitants

Guardar

Director general d'Administració Local, Toni Such
Director general d'Administració Local, Toni Such

Presidència de la Generalitat ha convocat 5 milions d'euros en ajudes per a millorar l'accessibilitat d'edificis públics realitzades per municipis i entitats locals menors, la població de les quals no aconseguisca els 50.000 habitants.

Aquestes ajudes, gestionades per la direcció general d'Administració Local, permetran eliminar barreres arquitectòniques d'edificis públics, propietat municipal o cedits per altres administracions públiques, amb la finalitat de fer-los accessibles a persones majors, així com amb discapacitat o diversitat funcional.

"Aquest programa, en marxa des de 2018, està tenint un gran acolliment en els seus sis anys de vigència i ha permés finançar fins al moment més de 800 projectes d'accessibilitat", ha assenyalat el director general d'Administració Local, Toni Such, qui ha emplaçat a tots els ajuntaments de menys de 50.000 habitants al fet que presenten els seus projectes.

"Amb aquesta iniciativa des del Consell pretenem que els qui tenen dificultats per a entrar i moure's per edificis municipals no les tinguen, eliminant per a això les barreres arquitectòniques. L'objectiu és que totes les persones puguen tindre accés als mateixos serveis públics i amb la mateixa qualitat", ha apuntat Toni Such.

Cal destacar que l'import global de les ajudes ha augmentat un 25% respecte a la convocatòria de 2021, a més d'haver-se incrementat el percentatge del cost del projecte que cobreix la subvenció, que en determinats casos arriba a aconseguir el 100% i, per tant, la Generalitat costeja íntegrament l'actuació.

L'import màxim de les ajudes per cada actuació no podrà excedir de 150.000 euros i els municipis s'han de comprometre a finançar la part de la despesa que no cobrisca la subvenció concedida.

El termini de sol·licitud acaba el 4 de desembre i les sol·licituds es poden tramitar de manera telemàtica a través del següent enllaç https://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=19188

Cada entitat local podrà presentar una única sol·licitud d'ajuda per a l'actuació en un edifici, i una comissió avaluadora podrà establir límits màxims percentuals d'ajuda als projectes d'actuació presentats per les entitats sol·licitants, segons el seu pressupost municipal.

Així, els municipis amb un pressupost de fins a un milió d'euros podran rebre fins al 100% del cost del projecte; els que tinguen un pressupost que supere el milió d'euros i no excedisca els 10 milions, podran beneficiar-se de fins a un 90% del cost del projecte i, aquells amb un pressupost superior a 10 milions d'euros, podran veure subvencionat el seu projecte d'actuació fins a un 80%.

Destacats