La Generalitat atorga l'avaluació d'impacte ambiental al projecte d'urbanització del Parc Sagunt II

La Conselleria de Transició Ecològica ha tramitat l'avaluació d'impacte ambiental del projecte

Guardar

Àrea on es realitzarà la futura gigafactoría de bateries del Grup Volkswagen (Generalitat Valenciana)
Àrea on es realitzarà la futura gigafactoría de bateries del Grup Volkswagen (Generalitat Valenciana)

La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Transició Ecològica, ha aprovat l'avaluació d'impacte ambiental del projecte d'urbanització de Parc Sagunt II, on va situar-se la gigafactoria de PowerCo.

D'aquesta manera, Espais Econòmics Empresarials, empresa pública depenent de la Generalitat Valenciana, pot avançar en els tràmits pendents per al començament de les obres d'urbanització interior del polígon, a l'una que la Generalitat Valenciana, compleix una fita més dels seus compromisos per a la construcció de la fàbrica de l'empresa de bateries del Grup Volkswagen a Sagunt.

L'avaluació d'impacte aprovada contempla, entre altres, diverses sol·licituds de l'Ajuntament de Sagunt, com són l'obligació d'Espais Econòmics de donar una solució integral al subministrament d'aigua potable en la zona, i també d'aigües industrials per als processos de fabricació.

Així mateix, el nou polígon reserva una porció de sòl per a la nova depuradora de Sagunt, a construir per l'EPSAR, obra àmpliament demandada i esperada en el municipi de Sagunt i una de les peticions de l'Ajuntament referent a això.

Finalment, s'introdueix l'obligació de restaurar almenys 604,4 ha de nous terrenys forestals, o bé l'obligació de sufragar, per part de la promotora de la Generalitat, treballs silvícoles en zones forestals en almenys 1600 ha. Amb aquesta actuació, la Generalitat Valenciana continua fent passos cap a l'inici de les obres d'urbanització del polígon industrial.

Destacats