La Generalitat afirma que no ha sigut alterada la fotografia del president Mazón a la seua arribada al Cecopi, el dia 29 d’octubre, i assegura que és rotundament falsa la informació publicada este dijous en el mitjà digital elsaltodiario.com que posa en dubte la veracitat de la imatge.
La Generalitat va remetre al jutjat de Catarroja que instruïx la causa de la DANA un informe oficial amb data de 25 de febrer en el qual se certifica, amb dades oficials i proves documentals, que entre les 16:00 i les 20:11 hores, el president no es trobava en el Cecopi.
Este informe està avalat i firmat pel subdirector general d’Emergències de la Generalitat, Jorge Suárez. A més, este informe inclou també la certificació del funcionari responsable de seguretat que, a partir del visionat de les imatges preses per diferents càmeres del sistema de videovigilància del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat el passat dia 29 d’octubre de 2024, constata que el cap del Consell no es trobava en el Cecopi durant les hores assenyalades (entre des de les 16:00 hores fins a les 20:11 hores).
Així mateix, la Generalitat ha elaborat un altre informe oficial que igualment certifica amb dades oficials i proves documentals, que entre les 16:00 i les 20:11 hores, el president no es trobava en el Cecopi. De fet, segons consta en este informe oficial, queda acreditat i certificat, sense cap gènere de dubtes, que va arribar al Cecopi a les 20.28 hores de la vesprada del 29 d’octubre.
Este informe està avalat i firmat pel responsable de Seguretat i Infraestructures i coordinador de Prevenció i Emergències, que és el responsable de les càmeres de vigilància del centre d’emergències del 112 a l’Eliana, i qui ha referendat esta informació (l’hora d’arribada al Cecopi) amb imatges que invaliden per complet les conclusions de l’informe al qual es referix la informació difosa per www.elsaltodiario.com, així com la resta d’informacions publicades en altres mitjans, que asseguraven que el cap de l’executiu es trobava en el Cecopi abans de les 20:11 hores del 29 d’octubre.
En l’informe oficial de la Generalitat esmentat es donen tota classe de detalls tècnics del treball fet per a constatar i certificar les hores d’entrada en l’edifici del Cecopi de les diferents autoritats el passat 29 d’octubre, entre estes, la de Mazón, que va accedir a les 20:28 hores. Per tant, és rotundament fals també que s’hagen alterat digitalment les imatges que conté este informe oficial de la Generalitat.
La persona que ratifica el visionat de les imatges és el funcionari públic habilitat ja que és una infraestructura crítica. Abocar falsedats sobre el document oficial de la Generalitat implica qüestionar l’honorabilitat i la professionalitat del funcionari que exercix les seues funcions amb rigor, independència i objectivitat. D’igual manera, el document subscrit pel funcionari disposa d’un codi únic verificador CSV que garantix la seua autenticitat i integritat.
La Generalitat es reserva l’exercici de les corresponents accions davant els òrgans jurisdiccionals competents, amb independència de les accions que puguen exercitar-se directament contra la font que haja originat la falsedat; tot això amb l’objectiu de garantir el dret a l’honor dels alts càrrecs, els treballadors i funcionaris de l’Administració valenciana sobre els quals el soroll i el debat polític han d’allunyar-se de manera immediata.
Des del Govern de la Generalitat s’insistix que la ciutadania mereix i té dret a una informació procedent dels mitjans de comunicació veraç i rigorosa, i allunyada de qualsevol indici de manipulacions i falsedats.