La Generalitat adjudica les obres de l'Hospital Clínic i supera els 324 milions d'euros d'inversió en la millora d'infraestructures sanitàries

Les obres de l'edifici d'hospitalització del Clínic han sigut adjudicades per 63 milions d'euros i tindran un termini d'execució de 28 mesos

Guardar

Vista del projecte del nou edifici d'hospitalitzacions del Clínic
Vista del projecte del nou edifici d'hospitalitzacions del Clínic

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat l'adjudicació de les obres de l'edifici d'hospitalització del Clínic de València que suposaran una inversió de 63 milions d'euros i permetran millorar l'atenció sanitària del segon departament de salut amb més població de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, ha destacat que durant aquest mes de febrer s'han licitat i es troben en execució obres que superen els 324 milions d'euros d'inversió, que permetrà "millorar l'atenció dels pacients i incrementar la qualitat del servei".

Segons ha manifestat, "l'impuls de la Generalitat a una sanitat pública més robusta és sens dubte la gran prioritat en aquesta etapa de superació de la pandèmia".

El cap del Consell s'ha referit a les principals obres sanitàries que la Conselleria de Sanitat ja està realitzant o realitzarà a Ontinyent, Gandia, Castelló, Elx, Alacant o la Vila Joiosa, i que també contribuiran a aconseguir l'objectiu de reforçar la sanitat pública.

Adjudicació de les obres en el Clínic

Les obres de construcció del nou edifici d'hospitalització han sigut adjudicades a la UTE formada per les empreses BECSA i Edifesa, i tindran un termini d'execució de 28 mesos. L'edifici de 23.700 metres quadrats i 144 habitacions, constarà de dos soterranis, planta baixa, entreplanta per a instal·lacions, huit nivells per a ús sanitari i administratiu, i una planta de coberta per a instal·lacions.

A més, albergarà els serveis de diagnòstic per imatge i radiologia intervencionista, la unitat de vigilància intensiva i l'àrea de rehabilitació.

D'altra banda, cal recordar que la Generalitat va adjudicar per 3 milions d'euros els treballs de fonamentació de l'edifici i demolició de l'estructura existent al febrer de l'any passat.

De la mateixa manera, el mes d'octubre passat van donar principi les obres de rehabilitació de l'antiga Escola Universitària Tècnica Agrícola (EUITA), per valor de 36,8 milions d'euros, que albergarà les consultes externes del complex hospitalari.

L'edifici, amb una superfície de 15.988 metres quadrats i set nivells, albergarà 177 consultes de diferents especialitats, urgències, 84 llocs d'hospital de dia oncològic, l'hospital de dia multidisciplinari, una sala d'actes, l'aulari i els serveis d'atenció al pacient.

En definitiva, els nous edificis d'hospitalització i consultes permetran incrementar un 54% més la superfície actual de l'hospital Clínic, i disposar de 144 habitacions i 240 llits més, 194 noves sales de consultes i 26 boxs més de vigilància intensiva.

324 milions d'euros en obres sanitàries

La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha licitat durant aquest mes de febrer o es troba executant infraestructures sanitàries per valor superior als 324 milions d'euros.

Entre les actuacions adjudicades aquest mes de febrer cal destacar, a més de les obres de l'hospital Clínic de València, la reforma de l'Hospital de la Vila Joiosa per 60 milions d'euros, i de l'Hospital La Magdalena de Castelló, per 1,8 milions d'euros.

Quant a les infraestructures sanitàries actualment en execució, i el valor de la qual supera els 192 milions d'euros, es troben les obres de rehabilitació de l'edifici de consultes externes de l'Hospital Clínic de València, per 38,6 milions d'euros; la reforma per a HACLE i salut mental de l'Hospital Militar Quart de Poblet-Mislata, per 32,1 milions; la construcció de l'Hospital d'Ontinyent, per 31,3 milions; la construcció del centre de salut i d'especialitats Campanar-Ernest Lluch de València, amb una inversió de 26,6 milions; així com l'equipament i posada en servei de l'edifici oncològic de l'Hospital Provincial de Castelló, amb una inversió de 4,1 milions d'euros.

Així mateix, cal destacar la construcció del CSI Roís de Corella de Gandia i centre d'atenció al dany cerebral adquirit, casa del pacient i centre de salut pública, per 15,8 milions d'euros; la construcció del bloc quirúrgic de l'Hospital d'Elx, per 11,7 milions; la reforma i ampliació de les urgències i la Unitat de Curta Estada de l'Hospital General d'Alacant, per 5,9 milions; la remodelació i ampliació de les urgències de l'Hospital Sant Joan d'Alacant, per 4 milions; l'ampliació i reforma del CSI Catarroja, per 5,2 milions d'euros; i les obres de reforma i ampliació de l'Hospital General de Castelló, per 2,8 milions d'euros.

Destacats