Gaspar valora l'aposta pel "municipalisme socialista" a la província: "S'ha tenyit de roig"

El president de la Diputació diu sobre el suport a Rodríguez a Ontinyent amb La Vall que "les urnes parlen i han decidit"

Guardar

gaspar_arxiu
gaspar_arxiu

El president de la Diputació de València en funcions, Toni Gaspar (PSPV-PSOE), ha valorat aquest dimarts l'aposta pel "municipalisme socialista" que els electors d'aquesta província han manifestat a través dels comicis municipals celebrats diumenge passat.

"Estic content per l'aposta per aqueix municipalisme socialista. Ha sigut contundent. Hi ha hagut molts municipis amb moltes majories absolutes socialistes i molts municipis en els quals majoritàriament el partit més votat ha sigut el socialista", ha assenyalat Gaspar. "S'ha tenyit de roig tota la província i això és un motiu de satisfacció", ha agregat.

Toni Gaspar, també reelegit alcalde de Faura (València) amb 7 dels 11 edils del seu ajuntament, s'ha pronunciat d'aquesta manera en declaracions als mitjans de comunicació abans d'iniciar-se l'últim ple ordinari de la institució provincial, preguntat pels resultats de les eleccions locals del 26 de maig i pel creixement del PSPV.

"La gent continua confiant en el municipalisme com a font més pròxima de política. Encara que hi haja hagut una baixada de participació --la jornada electoral-- continua sent l'experiment de participació més important que té la gent per a decidir què passa en allò més pròxim", ha assenyalat, després del que ha subratllat "l'aposta pel municipalisme socialista".

El responsable provincial ha comentat que els últims quatre anys han sigut en diversos ajuntaments i en la corporació provincial una etapa de "treball intens" i de "treball compartit" i ha destacat que "majoritàriament la gent ara haja donat el suport al Partit Socialista".

"PARLAR A QUI CORRESPONGA"

Igualment, preguntat per si li agradaria repetir el pròxim mandat com a president de la Diputació de València, Toni Gaspar ha manifestat que sí però ha precisat que no és ell qui ha de prendre aqueixa decisió. Així, ha afirmat que en aquest cas "ha de parlar a qui li correspon parlar".

"El que passa en institucions com aquesta, d'elecció indirecta, és que ha de parlar qui li correspon parlar", ha asseverat, en al·lusió a responsables del PSPV-PSOE. "En els municipis s'obrin les urnes i aqueix dia el tenim més clar. Ací ha de parlar qui ha de parlar. Quan parle qui ha de parlar parlat estarà", ha insistit.

La nova Diputació de València sorgida després de les eleccions municipals d'aquest 26 de maig quedarà integrada per 13 diputats del PSPV, huit del PP, cinc de Compromís, tres de Ciutadans, un de Vox, que entra per primera vegada en aquesta institució, i un de la Vall Ens Uneix, que s'estrena també en ella.

Gaspar no ha ocultat la seua disposició a repetir en el càrrec com a president de la corporació provincial però ha insistit que ha de parlar qui ha de "decidir els qui seran els companys i companyes del Partit Socialista" que ocuparan els escons en la institució provincial.

"Clar, a tothom li agrada. Una vegada estàs ací a tothom li agrada continuar", ha respost l'actual president, que ha subratllat a continuació que ell és "molt respectuós amb les formes, amb els terminis i amb les persones que han de prendre la decisió".

"Hi ha persones qualificades que han donat la seua opinió però li correspon a qui li correspon decidir, quan toc, qui seran els companys i companyes pel Partit Socialista i després a qui li corresponga consolidar-ho", ha agregat sobre aquest tema. Ha assegurat que ell "sempre" confia en el seu partit.

D'altra banda, preguntat per si la composició de la Diputació serà una dels temes que s'aborden en les negociacions per a la conformació del nou govern autonòmic, Gaspar ha indicat que cal tindre en compte que fa dos dies que es van celebrar les eleccions municipals.

No obstant això, ha considerat que "s'ha de parlar de tot", atés que "la política és la paraula i la paraula significa dialogar i parlar de tot", i ha censurat que s'establisquen "línies roges". "Cal dialogar-ho tot".

"Cadascun té els seus principis i vol establir les seues majories amb els principis i amb el que ha portat en el programa electoral però els parlaments, els ajuntaments i els plens de la Diputació són la casa de la paraula i es parlarà. Ara, la qual cosa correspon fins a la constitució de la Diputació, dels ajuntaments i del govern de la Generalitat és parlar. És el que toca", ha apuntat sobre aquest tema.

"LES URNES HAN DECIDIT A ONTINYENT"

D'altra banda, preguntat pel suport reeixit aquest 26M per l'alcalde d'Ontinyent (València) en funcions i expresident de la Diputació de València amb el PSPV-PSOE, Jorge Rodríguez, a través del partit en el qual s'ha integrat --La Vall ens Uneix-- a partir de la seua eixida del socialista, Gaspar ha dit que "les urnes parlen" i "han decidit al poble d'Ontinyent que era el que donaven suport".

"Ja està. No cal fer cap valoració. Les urnes són les que donen la veu del poble en el seu moment. No cal valorar res més", ha afirmat Toni Gaspar després que Rodríguez haja esborrat al PSPV de la corporació local d'Ontinyent en aconseguir 17 edils i deixar sense representació al seu expartit.

Aquesta població, d'àmplia tradició socialista, tornarà a estar governada per Jorge Rodríguez, que ha concorregut als comicis amb la marca 'La Vall d'Albaida ens Uneix' després d'abandonar el PSPV arran d'alçar-se el secret de sumari del cas Alqueria, pel qual va ser detingut i en el qual està investigat.

Destacats