Gascó (PP): "La proposta de resolució per al nou curs escolar torna a cometre il·legalitats en 1r d'ESO"

Afirma que "segons aquest document del Secretari Autonòmic d'Educació canvien el sistema d'àmbits per la codocència. És un simple canvi de noms"

Guardar

La Portaveu del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó
La Portaveu del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó

La portaveu d'Educació del GPP, Beatriz Gascó, ha denunciat hui que "el Consell de Puig ha redactat una resolució per a ser debatuda el dilluns en la Taula Sectorial, en la qual queda clarament palesa que tornaran a cometre il·legalitats amb l'organització de les matèries de 1r d'ESO".

La diputada popular ha assegurat que "després de conéixer la proposta de resolució del Secretari Autonòmic d'Educació queda clar que, per part d'aquest Consell, deixaran d'imposar un model per a imposar un altre. No hi ha cap intenció de paralitzar la implantació dels àmbits".

Beatriz Gascó ha matisat que "es tracta d'una prova més de la imposició i del dogmatisme del Consell de Puig, que en lloc de treballar i donar una solució adequada al problema que ells mateixos han generat, l'única cosa que van fer és canviar la paraula àmbits per codocència. Es tracta d'una martingala per a saltar-se de manera intencionada la resolució judicial".

Així, Gascó ha explicat que "per a no complir la sentència del TSJ el que fan és canviar el nom a les coses. Al que li deien àmbits ara li denominen codocència, que és una altra metodologia, que també hauria de ser aprovada pel centre perquè es tracta d'un altre criteri pedagògic. Tenen l'entestament de canviar la metodologia dels centres i el fan".

La portaveu d'educació ha denunciat que "perverteixen el sistema perquè converteixen hores lectives en hores de codocència i volem saber el que opina la conselleria d'Hisenda sobre aquest tema perquè se salten a la torera la normativa per la qual es regeixen les plantilles. I des d'Educació fan i desfan al seu antull, sense que Puig diga res".

La portaveu d'educació ha assenyalat que "amb aquesta resolució estan traslladant el problema a la inspecció i als centres educatius, la qual cosa hauran d'assumir l'error i la negligència dels dirigents de la conselleria d'Educació. Si algú és el culpable del caos i dels danys col·laterals és qui ha imposat la il·legalitat en el sistema educatiu valencià. Però el Consell de Puig no vol assumir aquesta il·legalitat i ara volen que siguen els centres i la inspecció educativa els qui assumisquen la responsabilitat de la seua mala gestió".

Així, Gascó ha recordat que "pocs dies abans de començar el curs escolar el desconcert en tota la comunitat educativa és molt greu. La falta de planificació genera grans perjudicis tant per als professors com per als alumnes".

"És una vergonya que ningú haja demanat perdó i que ens trobem amb una postura caciquil, fent xantatge als centres amb la pèrdua de llocs de treball de professors per no aplicar la instrucció que ha tombat el tribunal", ha assegurat.

Finalment, Gascó ha advertit que "aquesta nova proposta no està ben plantejada i generarà més problemes en els centres educatius i pot comportar més denúncies perquè estem en una situació similar a la que plantejaven els àmbits de coneixement, que han sigut paralitzats per sentència judicial".

Arxivat a:

Destacats