Gascó (PP): 'Pretenen implantar l'ensenyament de l'Islam als centres educatius'

Des de la Conselleria d’Educació asseguren que, encara, no hi ha res decidit

Guardar

colegio1
colegio1

El passat mes d'octubre, saltava la notícia. I és que després d'una reunió entre el Govern valencià i la comunitat islàmica, en la qual van sol·licitar que s'aplicara el conveni signat amb el Govern estatal en 1996, basat en l'aplicació de l'ensenyament religiós en els col·legis públics valencians, de la mateixa manera que es desenvolupa en altres comunitats autònomes, des de la Conselleria d'Educació van informar que s'avaluaria la situació en aquells centres educatius en els quals existira una part significativa de l'alumnat que així ho requerira.

Doncs bé, serà en el pròxim curs escolar (2018-2019) quan es duga a terme una aplicació experimental per a conéixer el seu desenvolupament i la demanda que existeix de l'ensenyament de la religió islàmica en els centres valencians. De moment, tan sols s'aplicarà en dos col·legis de la província de Castelló. Concretament, el Pintor Camarón de Segorbe i el Virgen de Gracia d'Altura. En un primer moment, també s'havia inclòs, en aquesta aplicació experimental, els centres CEIP Embajador Beltrán i Hermanos Ochando d'Almassora. No obstant això, i a causa de la ferma oposició presentada, s'han exclòs d'aquest projecte.

I és que després de conéixer la notícia, diferents AMPA s'han mostrat disconformes per defensar un ensenyament laic, però també partits de l'oposició, que han criticat que s'implante aquesta mesura, després que, des de la Conselleria d'Educació, es vulga derogar diversos articles de la LOMCE (Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa), que afectarà l'assignatura de religió, que deixarà de ser computable amb efectes acadèmics.

No obstant això, el conseller d'educació, Vicent Marzà, ha assegurat que no hi ha res decidit. Així mateix, tampoc es tractarà d'una imposició de la religió islàmica a l'alumnat del centre, sinó que de la mateixa manera que es dóna l'opció de triar, dins de l'horari escolar, entre l'ensenyament de la religió catòlica o alternativa a la religió, també s'inclourà aquesta opció que, a més, fomentarà la pluralitat. En qualsevol cas, seguiran sent les famílies les que decidiran, a principi de curs, en quines assignatures matriculen als seus fills i filles.

El PP, ferm opositor de l'aplicació de la religió islàmica en els centres educatius

La portaveu d'Educació del Partit Popular en Les Corts, Beatriz Gascó, ha exigit a Marzà la retirada immediata d'aquest projecte experimental. 'Ara diuen que no és definitiu. No són de fiar. Ja coneixem la manera d'actuar del conseller Marzà: decideixen una cosa sense cap diàleg, després, quan hi ha protestes diuen que no és definitiu per a calmar els ànims i, al final, acaben portant-ho avant en els mateixos termes'.

Així mateix ha afegit que 'no entenem per què si després de tants anys han estat en contra que la religió s'impartira en les aules i de fet, aquest és un dels punts que es treballaran en la modificació de la LOMCE, ara pretenguen implantar l'ensenyament de l'Islam. A Europa, venim d'una tradició cultural de base humanista cristiana, i no té sentit renegar de les nostres arrels per a fomentar unes altres'.

Arxivat a:

Destacats