Gascó: "Compromís ha anteposat el sectarisme a l'inici del curs escolar, demostrant que no li importen els escolars de la Comunitat"

La portaveu d'Educació del GPP afirma que als anteriors dirigents d'Educació "estaven més interessats en les notes de les oposicions i a boicotejar el procés que en l'inici de curs"

Guardar

Bea Gascó, portaveu d'Educació pel PP
Bea Gascó, portaveu d'Educació pel PP

La portaveu d'educació del GPP en Les Corts, Beatriz Gascó, ha afirmat hui que Compromís "ha anteposat el sectarisme a l'inici de curs escolar, demostrant que no li importen els escolars de la Comunitat Valenciana".

Gascó s'ha pronunciat així en referència a l'abandó de persones de l'anterior departament de la Conselleria d'Educació que tenien relació amb el procés d'adjudicació de places docents. "Els cessaments, signats per la llavors consellera, Raquel Tamarit, quan encara no hi havia ni pres possessió el nou conseller, demostra fins a quin punt la irresponsabilitat ha prevalgut en aquest procés", ha assenyalat.

Així, Gascó ha afirmat que la mateixa Tamarit "queda en evidència quan diu que van romandre en els seus llocs fins al 31 de juliol per a deixar el procés llest, quan sap que és fals per ser materialment impossible, ja que les notes de les oposicions no van arribar fins a aqueix mateix dia i encara va caldre esperar a l'1 d'agost perquè arribara del Ministeri el llistat de l'estabilització d'interins".

"Per tant -ha continuat- quan va començar el procés de l'adjudicació de les places, els responsables de provisió de personal docent, la cap de servei de gestió i determinació de plantilles de personal docent o els directors territorials ja no estaven en els seus llocs", ha recalcat.

La portaveu d'Educació del GPP ha afirmat que Compromís "ha demostrat que estaven més interessats a boicotejar el procés que en l'inici de curs", al mateix temps que ha lamentat que la "falta de planificació, especialment pel que fa a un sistema informàtic obsolet, haja obligat a treballar contrarellotge als responsables actuals d'Educació".

"Enguany s'ha viscut un procés complex, ja que, als habituals concursos de trasllats, les comissions de serveis, els docents que superen les pràctiques i als qui han aprovat una oposició s'ha sumat el pla d'estabilització d'interins i el canvi de cos dels professors tècnics d'FP a Secundària. I el llavors Govern del Botànic, conéixer d'aquest procés tan complex no va complir amb la seua obligació i no va fer gens per a deixar-ho tot preparat", ha assenyalat Gascó.

La portaveu d'Educació del GPP ha criticat que els anteriors responsables d'Educació, de Compromís i PSPV, "feren cas omís als advertiments de la necessitat d'actualitzar el sistema informàtic, que estava totalment obsolet" i ha qualificat de "gravíssimes" les acusacions de Compromís sobre una possible manipulació del sistema. "No han volgut ajudar en cap moment i ara realitzen acusacions sense fonament que mereixen una rectificació immediata", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats