García Egea diu que la Comunitat Valenciana només tindrà pes a escala nacional quan governe Pablo Casado

Creu que "en la guerra del transvasament hi ha un Botànic lacai de Moncloa i un PP de la Comunitat Valenciana assedegat d'aigua i lluitador"

Guardar

congreso pp castellón
congreso pp castellón

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha assenyalat aquest dissabte que la Comunitat Valenciana només tindrà pes a escala nacional quan governe Pablo Casado, i ha afegit que el que més ha patit aquesta autonomia "ha sigut la falta de veu pròpia que està tenint a escala nacional".

García Egea s'ha pronunciat així durant la seua intervenció en la clausura del XV Congrés del PP de Castelló, en el qual ha sigut elegida presidenta provincial Marta Barrachina.

Segons ha indicat, Pedro Sánchez ha "abandonat a la seua sort" als autònoms, a les pimes i al turisme i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, "el que fa és callar". "La Comunitat Valenciana ha patit molt durant aquest temps, però el que més ha patit ha sigut la falta de veu pròpia que està tenint a escala nacional", ha dit.

El dirigent 'popular' ha apuntat en aquesta línia que fa temps la Comunitat Valenciana era "influent" en l'àmbit nacional, "i ara uns altres són els que prenen les decisions i els que pressionen al Govern". "A la Comunitat Valenciana se l'ha alçat de la taula on es prenen les decisions importants i només es tornarà a asseure quan governe Pablo Casado. Només tindrem pes en la Comunitat Valenciana en l'àmbit nacional quan Pablo Casado entre per la porta de la Moncloa i Pedro Sánchez i Ximo Puig isquen d'ella", ha destacat.

García Egea, que ha recordat a Rita Barberá com "la millor alcaldessa d'Espanya", ha explicat que a Puig "li preocupa el futur en el PSOE i no el futur en els valencians". "Puig no és un bon polític, però és un gran germà, no és un bon president, però és un gran familiar, perquè amb els seus germans sí que es porta excepcionalment bé", ha subratllat.

En la mateixa línia, la secretària general del PP en la Comunitat Valenciana, Eva Ortíz, ha subratllat que a Castelló s'ha "apagat la llum" des que estan PSOE i Compromís, "però només per a la majoria dels ciutadans, perquè per al germà de Ximo Puig no s'ha apagat la llum, amb 2,3 milions d'euros que s'està embutxacant de manera irregular. Cal tindre poca vergonya mentre que tanca l'hostaleria, el comerç i tot el que té a veure amb el sector serveis i l'ocupació en aquesta província".

Ortiz, durant la seua intervenció, ha enviat una abraçada a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, paraules a les quals ha seguit un llarg aplaudiment per part dels assistents al Congrés. "Sap de l'afecte que li teniu i sap que compta amb tots vosaltres", ha dit.

"ESCÀNDOLS"

Així mateix, García Egea ha manifestat que desviar l'atenció és la "tàctica preferida" de la esquerra, "doncs al govern de Ximo Puig li creixen els escàndols". Així, s'ha referit a "la trama corrupta de Puig, que està sent investigada per la Justícia", i a l'"escàndol" que "esguita" a la vicepresidenta del Consell Mónica Oltra "amb eixos abusos per part de persones a una menor tutelada per la seua Conselleria".

"Aquest escàndol és un dels més repugnants de la democràcia espanyola i la negativa d'Oltra a assumir les seues responsabilitats polítiques deixa el seu feminisme i el seu capital polític pels sòls", ha afirmat el dirigent del PP.

En la seua opinió, "la situació és insostenible" i ha exigit la dimissió "irrevocable" d'Oltra, "el seu cessament immediat per part de Puig". "No hi ha més excuses, però faran com si no ocorreguera res perquè en la Comunitat Valenciana els seus socis s'estan tapant mútuament les vergonyes", ha apuntat. García Egea ha destacat que "si Puig fora fill únic i no tinguera el problema que té a casa, haguera cessat ja a Oltra".

D'altra banda, Teodoro García Egea s'ha referit al transvasament Tajo-Segura, assenyalant que "mentre Fernando López Mira i Juanma Moreno defensen amb dents i ungles el transvasament, Puig es posa de perfil i abandona als regants i agricultors". "En la guerra del transvasament hi ha un Botànic lacai de Moncloa i un PP de la Comunitat Valenciana assedegat d'aigua i lluitador", ha subratllat.

També ha ressaltat que els indicadors de l'economia estan "en roig", i ha recordat els "450.000 aturats i més de 60.000 treballadors en ERTO en la Comunitat Valenciana, quarta comunitat autònoma amb una pressió fiscal més alta". "La llibertat implica que els diners estiguen en la butxaca dels ciutadans i no a les mans de Ximo Puig o d'un govern autoritari", ha afegit.

García Egea, que ha assegurat que ajudarà a Begoña Carrasco a ser la pròxima alcaldessa de Castelló, ha manifestat que a Castelló hui es recullen els fruits del treball fet en els últims anys i que Marta Barrachina posarà a Castelló "en el mapa".

Així mateix, el secretari general del PP ha demanat als presents "il·lusió, capacitat de treball i lliurament" perquè el PP "torne a brillar a Castelló i siga una referència en la Comunitat Valenciana i a Espanya".

Destacats