Galiana defensa que l'Ajuntament paga el doble per mascletà que el PP i lamenta el seu "cinisme insultant"

Guardar

El regidor de Cultura Festiva a València i president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana
El regidor de Cultura Festiva a València i president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana

El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha subratllat que aquesta delegació paga 8.000 euros per mascletà, en contraposició dels 4.000 que, segons l'edil, es pagaven sota el manat del PP, i ha criticat que "el cinisme" dels 'populars' "és cada vegada més insultant".

Així ha respost, en declaracions remeses als mitjans de comunicació, a la petició del PP perquè l'Ajuntament augmente el pressupost per a les 'mascletaes' de la plaça de l'Ajuntament. El regidor del PP Santiago Ballester ha reclamat que "es faça un esforç" i "se secunde d'una manera ferma al sector pirotècnic valencià, que ha estat dos anys sense tot just activitat per la Covid-19".

Sobre aquest tema, Galiana ha assenyalat que el PP "òbvia informació important, bé perquè els fa vergonya la gestió que van fer en relació amb la pirotècnia quan governaven, bé perquè l'estratègia de la senyora Catalá per a la ciutat només és la manipulació i la crispació". Els ha demanat així que "deixe de mentir en cada comunicat que fan sobre les Falles".

"El cinisme de Catalá i Ballester és cada vegada més insultant. Si els sembla poc els 8.000 euros que paguem ara per cada mascletà no sé què pensaran dels 4.000 que pagaven ells abans que entrem nosaltres al govern municipal", ha manifestat Galiana.

En aqueix sentit, el titular de Cultura Festiva ha subratllat que "la defensa de les Falles i dels sectors fonamentals vinculats a elles es fa amb fets i amb diners, no amb paraules". Sota aqueixa premissa, "potser saber governar honradament és la base per a poder gestionar millor els diners i poder invertir-lo en allò que considerem essencial, com per exemple la pirotècnia", ha agregat.

El regidor ha explicat que des de 2015 el consistori ha "pujat cada any el preu" que paga per les 'mascletaes' i ha assenyalat que enguany invertirà en pirotècnia "més diners que mai" i traurà també una subvenció per a les falles. "Fets i no paraules", ha insistit.

Al seu judici, "no és casualitat aquest comunicat el dia d'abans de presentar la gala de la pirotècnia i quan ja comencen els treballs per a instal·lar la gàbia de les 'mascletaes'". Considera que "el PP i el senyor Ballester sempre estan disposats a crispar a la gent i no aportar res al món de la festa" i que "per això menteixen".

"Dir que la Regidoria de Cultura Festiva no ha gastat cinc milions d'euros del seu pressupost és un insult a la intel·ligència. Dir que es podrien gastar en pirotècnia és intentar manipular a l'opinió pública i al sector pirotècnic. En definitiva, tenim un Partit Popular que no aporta ni solucions, ni alternatives. Afortunadament, el govern de Joan Ribó prioritza els fets a les paraules quan i més quan es tracta de defensar les Falles i la pirotècnia", ha resolt.

Arxivat a:

Destacats