Gabriela Bravo destaca que la Comunitat és un referent en matèria d'assistència a les víctimes del delicte i en la lluita contra la violència de gènere

La consellera mostra al seu homòleg de la Comunitat Foral de Navarra l'Oficina de Violència de Gènere i el Centre de Mediació

Guardar

En la reunió apareix Gabriela Bravo, consellera de Justicia, Interior i Administració Pública
En la reunió apareix Gabriela Bravo, consellera de Justicia, Interior i Administració Pública

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo ha destacat que la Comunitat Valenciana "és un referent en matèria de protecció a les víctimes i en la lluita contra la violència de gènere" com a mostra el fet que una delegació del Govern de la Comunitat Foral de Navarra, amb el seu conseller de Justícia al capdavant, haja visitat la Ciutat de la Justícia de València per a interessar-se sobre el model valencià d'assistència a les víctimes, així com el Centre de Mediació.

Bravo s'ha reunit amb el conseller de Justícia navarrés, Eduardo Santos Itoiz, a qui ha mostrat les instal·lacions de l'Oficina Especialitzada en Denúncies de Violència de Gènere de la Ciutat de la Justícia de València, així com el Centre de Mediació que està situat en el complex. El conseller ha vingut acompanyat del director general de Justícia, Rafael Sainz de Fregues, i el director del servei d'Execució Penal i Justícia Restaurativa, Jorge Ollero.

Bravo ha explicat que la Comunitat Valenciana ja compta amb tres oficines de denúncies especialitzades en violència de gènere "que és un projecte pioner a Espanya que es va engegar en col·laboració amb el Ministeri d'Interior per a crear espais segurs i amables, on un equip multidisciplinari atén a les víctimes i les acompanya durant tot el procés".

A més, ha explicat als mandataris navarresos el desplegament de la xarxa d'Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte, que, amb 37 oficines i 183 professionals, "és la major de tota Espanya". També, ha detallat que aquestes unitats especialitzades que atenen a les víctimes en l'àmbit jurídic, psicològic i social han atés des de la seua engegada, fa cinc anys, a unes 90.000 persones.

Bravo també ha posat en valor l'esforç de la Generalitat per a conformar la xarxa comarcal d'Unitats de Valoració Forense Integral, que el seu objectiu és facilitar, a través dels informes de risc, la presa de decisions als operadors jurídics en els procediments de violència de gènere.

La visita institucional ha conclòs amb una visita al Centre de Mediació de la Ciutat de la Justícia.

Arxivat a:

Destacats