Així serà el futur aparcament dissuasiu d'Albal

La Generalitat invertirà 700.000 euros per al nou aparcament d'Albal i la millora dels accessos a l'estació de Rodalia

Guardar

Terrenys del futur pàrquing d'Albal
Terrenys del futur pàrquing d'Albal

La localitat valenciana d'Albal comptarà amb un aparcament dissuasiu. La Generalitat Valenciana destina quasi 700.000 euros en la construcció tant d'este pàrquing, com per a la millora dels accessos a l'estació de Rodalia. Una actuació finançada per la Unió Europea, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que té un termini d'execució de 12 mesos.

Així, el futur aparcament dissuasiu d'Albal disposarà de 114 places – quatre d'elles adaptades – amb calçades de sentit únic, a banda i banda, i aparcaments en bateria. Així mateix, com ha explicat la directora general d'Infraestructures i Projectes Urbans, Mª José Martínez Ruzafa, " "es generaran unes cunetes verdes o espais de biorretenció als quals es trasllada l'aigua de pluja caiguda en tot l'aparcament per a millorar el drenatge".

Quant a la millora dels accessos a la nova estació de Rodalia d'Albal – construïda recentment i que està pendent de la seua posada en servici – el projecte contempla l'ampliació de voreres que garantisquen la seguretat per als vianants i donar continuïtat a l'itinerari ciclista. En concret, en el viari sud es realitzarà una reurbanització parcial, de manera que s'adeqüe l'itinerari per als vianants i es done continuïtat al carril bici existent. Mentre que en el vial est s'escometrà una urbanització més integral ampliant la calçada i dotant-lo de voreres, arbratge i continuïtat de l'itinerari ciclista.

Este projecte, que afecta una superfície d'aproximadament 15.800 metres quadrats, millorarà els viaris sud i est i els entroncaments amb els carrers confrontants. Així, l'objectiu és "millorar els accessos a esta futura estació per a potenciar el seu ús i accessibilitat en un entorn poc urbà, ja que està localitzada al costat de sòl industrial i futurs sòls residencials pendents de desenvolupament".

Esta actuació, juntament amb la construcció de l'aparcament dissuasiu, mostra "l'aposta per fomentar l'ús del transport públic i la mobilitat sostenible", ha conclòs Mª José Martínez Ruzafa.

Destacats