Pere Fuset recuperarà la regidoria de Cultura Festiva després de les Falles 2023

Així ho ha anunciat l'alcalde Joan Ribó després d'arribar a un acord amb Fuset i Carlos Galiana qui dirigeix actualment aquesta regidoria

Guardar

 Pere Fuset
Pere Fuset

Pere Fuset tornarà a dirigir la regidoria de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València després de les Falles de l'any 2023. Així ho ha anunciat l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, en una compareixença en l'Ajuntament. Es tracta d'una acord al que han arribat Pere Fuset, Carlos Galiana i el primer edil, Joan Ribó.

Fuset va deixar de ser titular d'aquesta àrea després de ser citat per la justícia per l'accident laboral en el qual va morir un treballador per una fallada en el muntatge de les grades durant els concerts de Vivers de 2017. Encara que la fiscalia no va acusar-lo en entendre que ell no era l'encarregat de realitzar les obres ni tampoc el promotor, la família de la víctima sí que demanava cinc anys de presó per un delicte contra la vida i salut dels treballadors i un homicidi imprudent.

Finalment, dilluns passat 12 de desembre, l'exconcejal i membre de l'equip de govern del Rialto va ser absolt per la justícia i Ribó va plantejar la volta de Fuset a la portavocía de Compromís i també a la regidoria de Cultura Festiva. "Anem a estudiar conjuntament què anem a fer, amb Pere Fuset, Carlos Galiana, que és una persona implicada. Anem a estudiar com anem a resoldre aquests temes", va explicar l'alcalde.

Després de la seua absolució, Joan Ribó va anunciar que Pere Fuset, exregidor de Cultura Festiva, tornaria a ocupar el càrrec de portaveu municipal de Compromís i serà a partir de l'1 de gener de 2023 quan recupere la portavocía del grup municipal en el consistori.

De la mateixa manera, l'alcalde també va buidar els dubtes sobre si Fuset també recuperaria el departament de Cultura Festiva, que ara dirigeix Carlos Galiana. En aquest sentit, Ribó va argumentar que amb l'any faller ja iniciat "no és normal que canvie el capità del projecte".

Per aquest motiu, Galiana seguirà estant al capdavant de l'àrea de Cultura Festiva fins al pròxim 20 de març, quan finalitzen les Falles 2023, i serà llavors Pere Fuset qui prenga el seu relleu i torne a dirigir la regidoría de Cultura Festiva. D'aquesta manera, Galiana deixarà Cultura Festiva, però sí mantindrà les altres regidories que dirigeix actualment: Comerç, Control Administratiu, Innovació i Relació amb els Mitjans.

Destacats