Fran Ferri: "Tenim molt clar que 'Llarga vida al Botànic'"

Mata condiciona el pacte al fet que el PSPV siga primera força i Ferri creu que la millor garantia per a portar-lo avant és Oltra

Guardar

Ferri
Ferri

Fran Ferri és l'actual Síndic de Compromís en Les Corts i diputat des de 2011, moment en el qual, assegura, va arribar "amb una mica de sorpresa". Les enquestes llavors no auguraven més de 4 escons a la formació, però la nit electoral els va donar 6 i Ferri va fer el salt a la política de primer nivell. Dimecres passat va estar, al costat del candidat al Congrés Joan Baldoví, el primer dels partits valencians a presentar les llistes a les generals i autonòmiques.

El polític assegura que, en part, presentar els primers les llistes és "una qüestió simbòlica". "És un senyal que estem actius, que malgrat que estàvem en Falles la nostra gent estava treballant", ha detallat. No òbvia, no obstant això, els "avantatges" que comporta presentar com més prompte millor "a l'hora dels recomptes i de trobar" la "papereta".

En el moment de presentar les llistes definitives, Baldoví va portar una coca de carabassa, en la qual podia llegir-se "Botànic II". Des de Compromís tenen molt clar que volen "reeditar" el pacte. "Tenim molt clar que 'Llarga vida al Botànic' o qualsevol pacte progressista, amb el nom que se li vulga donar, perquè servirà per a continuar millorant la vida dels valencians i valencianes", assevera el Síndic.

"El fantasma"

Cada vegada són més freqüents les enquestes electorals i així serà fins a la vespra de les eleccions, que no és legal. Des de Compromís han dit en diverses ocasions, com en altres formacions, que no confien massa en les enquestes. Ferri manté aquesta línia i argumenta la seua "sorpresa" de 2011 o els 19 diputats en Les Corts en 2015 quan les enquestes els situaven entorn d'11. "Algunes diuen que traurem més o menys... Però, per a mi, el realment important és que en quasi totes les enquestes diuen una cosa molt clara, i és que els valencians i valencianes volen a Mónica Oltra com a Presidenta de la Generalitat", assegura Ferri. Per això, creu que la gent "a l'hora de votar el 28 d'abril" ha de pensar a qui volen com a presidenta i votar en conseqüència.

"Alguns socialistes tornen a despertar el fantasma que ja rondava en 2015, el del pacte PSPV-Ciutadans", diu el portaveu. El Síndic i número dos del PSPV en Les Corts, Manolo Mata, va assegurar el dimecres que una reedició del Govern del Botànic només és possible "amb el PSPV com primera força".

Ferri assegura que no entrarà en polèmiques estèrils" amb els seus "socis actuals". Assegura que, des de Compromís, tenen "un full de ruta molt clar" que passa per "millorar la vida" dels valencians "a través d'un pacte de progrés amb la resta de forces d'esquerres", ventall en el qual inclou al PSPV. Creu que aquest pacte és l'opció enfront d'una dreta "que està extrema", a una volta de la "dreta corrupta que ara, a més, ve de la mà d'una dreta" que vol "llevar drets".

Segons la visió de Mata, sense un PSPV que lidere el bloc d'esquerres no serà possible superar a la dreta. "És una evidència", va declarar als mitjans.

No obstant això, Ferri matisa: "Creiem que la millor garantia perquè aqueix pacte es produïsca i que el Govern siga realment d'esquerres és que Mónica Oltra siga la pròxima Presidenta de la Generalitat".

Destacats