Fiscalia assenyala a Bonig com a possible responsable de condonar 0,5 milions de la visita del Papa

Anticorrupció sol·licita la compareixença de la líder del PP valencià per possibles irregularitats amb la Fundació V Trobada de les Famílies

Guardar

isabel Bonig EP
isabel Bonig EP

La Fiscalia Anticorrupció demana la compareixença de la líder del PP valencià, Isabel Bonig, per presumptes irregularitats al voltant de la visita del Papa a València l'any 2006, durant l'anomenat "V Trobada Mundial de les Famílies".

El Ministeri Públic nomena a Bonig, com ha detallat el diari Les Províncies, per ser exconsellera d'Infraestructures entre 2011 i 2015, etapa en la qual van saltar diversos casos de corrupció en el PP valencià, com el Cas Gürtel o el del també exconseller Blasco. També se sol·licita la compareixença de personal d'aquesta conselleria, com els responsables de Vaersa (Valenciana d'aprofitaments energètics S.A.), també participe de diversos treballs i actuacions durant la visita.

Bonig, que va jurar el càrrec de Diputada en les Corts valencianes fa dues setmanes, no pot ser imputada com a tal, perquè és aforada; hauria de passar-se al Tribunal Superior de Justícia.

La Fiscalia Anticorrupció assenyala, per a demanar la possible citació de Bonig, la seua possible responsabilitat d'una condonació d'un deute de 519011,65 euros a la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies a través de l'empresa abans esmentada, Vaersa. Una empresa sobre la qual la mateixa fiscalia i l'UDEF ja van assenyalar per possibles irregularitats.

Vaersa era una empresa pública dependent de la Conselleria de Bonig, dedicada al tractament de residus. No obstant això, des de la Generalitat es va usar per a fer diversos treballs per a la Fundació de la visita del papa, malgrat que no consta cap conveni. Les acusacions assenyalen a aquesta fundació com un ens públic que, per tant, ha de regir-se per la Llei de Contractes de les administracions.

El Fiscal anticorrupció demana citar també als exdirectors de Vaersa Enrique Simó i Felipe Espinosa, i a l'exsecretària autonòmica María Ángeles Ureña.

En el mateix escrit al qual ha accedit Les Províncies també es demana la compareixença de l'exregidor popular Miquel Domínguez per possible irregularitats en diverses contractacions de l'esdeveniment; el polític ja està investigat en el Cas Taula. Se sumen, a més, l'expresident i exvicepresident de la Diputació de València, Fernando María Giner i Juan José Medina, perquè com a membres del patronat de la Fundació aclarisquen la seua gestió econòmica.

Destacats