FGV presenta als veïns de Natzaret les dues noves línies de Metrovalencia

La prolongació des de Natzaret fins al Grau-Canyamelar es realitzarà en paral·lel a la creació de la nova Línia 11, que discorrerà pel carrer de Menorca i Juan Verdeguer

Guardar

Natzaret_parada_Linia_10
Natzaret_parada_Linia_10

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha mantingut una reunió amb l'Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret per a donar-los a conéixer el projecte d'ampliació de la futura Línia 10 de Metrovalencia que unirà el centre de la ciutat amb aquesta zona i que, amb la prolongació prevista, enllaçarà, a més, amb la xarxa tramviària actual, a través de la parada de Grau-Canyamelar.

La reunió he tingut lloc, després de l'anunci realitzat pel conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, en el qual va donar a conéixer que la Generalitat ja treballa en paral·lel en l'ampliació de la futura Línia 10 i en el desenvolupament de la nova Línia 11, que discorrerà pel carrer de Menorca i Juan Verdeguer, fins a arribar també fins a l'actual parada de tramvia de Grau-Canyamelar.

En la reunió, en la qual han participat per part d'FGV la directora-gerent, Anaïs Menguzzato, i el director d'Explotació, Tomás Cebrián, s'ha explicat que el projecte previst contempla una prolongació de la Línia 10, seguint el recorregut des de l'estació de Natzaret fins a la façana marítima, per a connectar el traçat amb la xarxa actual de tramvia, amb l'objectiu de millorar la integració i les condicions de mobilitat del barri a la ciutat de València.

En aquesta mateixa reunió també s'ha realitzat un balanç de la situació de les obres actuals de la Línia 10, que marxen segons el que es preveu i que en el barri de Natzaret contemplen la construcció del dipòsit provisional per a les unitats tramviàries que circularan per la nova línia.

Des d'FGV han explicat als representants veïnals que les ampliacions de la Línia 10 propostes per a connectar aquest nou traçat a l'actual xarxa tramviària són necessàries perquè aquest dipòsit sigui provisional, com està contemplat, i puga deixar d'utilitzar-se al més prompte possible.

Línia 10

Actualment, s'estan executant les obres previstes en el tram subterrani, amb un pressupost superior als 25 milions d'euros. Els treballs comprenen la instal·lació de la totalitat de la doble via i aparells; drenatges i canalitzacions laterals per a instal·lacions; i els treballs d'arquitectura de les tres estacions que inclouen acabats, paviments, revestiments verticals, mobiliari, escales mecàniques, ascensors, etcètera.

Juntament amb els treballs en el túnel de la línia, FGV està actuant en el condicionament de la superestructura de via, arquitectura i equipament de la Línia 10 de Metrovalencia (Alacant-Natzaret), corresponents al tram en superfície, des de la sortida del túnel en la rampa d'Estimat Granell fins al barri de Natzaret, amb un pressupost superior als sis milions d'euros.

La resta de contractacions, com l'electrificació, instal·lació de subestacions i escomeses del traçat entre l'estació d'Alacant i Natzaret, i la senyalització, comunicació i seguretat estan ja adjudicades i han iniciat els primers treballs d'instal·lació.

Les obres que ara s'executen permetran posar en servei en 2022 una línia de tramvia que combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

El projecte de construcció del conjunt d'aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Destacats