Ferrer: "La ineptitud del PPCV el porta a mesclar xifres i dades sobre el treball autònom"

Guardar

ferrer_Compromis
ferrer_Compromis

La diputada de Compromís i secretària de la Comissió d'Economia, Pressupostos i Hisenda a les Corts Valencianes, Graciela Ferrer, ha assenyalat que "el diputat del PP, Juan Carlos Caballero, primer hauria de saber interpretar les dades i xifres sobre el treball autònom per a després poder parlar. Però la ineptitud del PPCV porta al seu diputat a mesclar qualsevol tipus de dades al respecte per tal de fer demagògia barata amb una informació que és falsa com a resultat d'una interpretació totalment esbiaixada de la realitat sobre este sector dels treballadors i treballadores". "Caballero es queixa que el període de pagament als proveïdors de la nostra administració autonòmica es va situar en el primer semestre del 2018 en 63 dies, segons les dades de la Federació de Treballadors Autònoms (ATA). Cal recordar-li que durant 2014, quan governava el PP, dit termini es va situar, segons dades d'ATA, en 128 dies. Això vol dir que malgrat la manca de finançament just i els retards del Govern central en abonar el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), el Botànic ha prioritzat el pagament als proveïdors, especialment en el cas de les persones treballadores autònomes". Segons Ferrer, "aquest Consell s'ha bolcat en la creació d'ocupació i en el suport al treball autònom, amb un ampli ventall de mesures. Per exemple, el passat mes de maig la Generalitat va abonar la totalitat dels 1.907.152 euros de les noves ajudes de la convocatòria 2018 de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, concedides a persones autònomes de quart i cinquè any d'activitat, amb un total de923 beneficiaris. Amb estes ajudes es subvenciona el cost mínim de les cotitzacions socials".

"A més a més, el programa d'emprenedoria de la Conselleria en 2017 va suposar ajudes pervalor de 5,5 milions d'euros. I també cal posar en valor les ajudes que ha posat en marxa el SERVOF per a la contractació de personal per part de les persones treballadores autònomes en el marc del programa de Foment a l'Ocupació d'Emprenedoria Social i Innovadora, amb una dotació de 1,65 milions, per a 2018, així com el Programa del Suport del Treball autònom per a dones, amb 300.000 euros, que es troben en fase de tramitació".

"En este sentit, cal afegir que el SERVOF va comprometre el pagament en 2017 de més del 80% del seu pressupost, la millor xifra d'execució pressupostària des de 2009. Per altra banda, la Direcció General de Treball i Benestar Laboral continua convocant la línia d'ajudes per a l'impuls del foment del treball autònom que s'instaurà en 2016 i que en 2018 compta amb un pressupost de dos milions d'euros, un 17% més que en 2017".

"Malgrat que la Comunitat Valenciana rep 87 euros menys per persona aturada del fons estatal d'ocupació que la mitjana espanyola, a banda d'aquestes mesures també s'han invertit més de 57 milions d'euros en el Programa Avalem Joves Plus, un programa pioner a escala estatal, que ha generat ocupació per a 3.500 joves, en 520 entitats locals del nostre territori. Això demostra el compromís del Consell del Botànic amb les polítiques actives d'ocupació i emprenedoria, en línia amb la proposta presentada conjuntament pels cinc grups parlamentaris en abril de 2016. Les dades del mercat laboral demostren que les polítiques actives del Botànic estan donant bons resultats, fins i tot superiors a la mitjana espanyola. Si ens fixem en el cas dels autònoms, en juny de 2015 hi havia 335.852 autònoms afiliats a la seguretat social, i a juliol de 2018 ja hi ha 348.756. És a dir, 12.904 autònoms més, el que suposa un augment del 3,8%, molt superior a la mitjana espanyola que es situa en el 2,7%", ha explicat Graciela Ferrer. "Per tot això, no estaria de més que abans de parlar, Caballero llegira els informes de compliment de les resolucions de les Corts així com l'informe de Treball Autònom que elabora anualment la Conselleria d'Economia Sostenible, i que preguntara als seus companys de files en els successius governs populars sobre el que feien quan governaven. Ens estalviaria el ridícul públic que fa quan parla sense documentar-se", ha conclòs Ferrer.

Arxivat a:

Destacats