EUPV urgeix a desenvolupar "polítiques efectives" per a l'accés a l'habitatge dels col·lectius més vulnerables

Guardar

viviendas
viviendas

La coordinadora d'Esquerra Unida (EUPV) a València, Rosa Albert, ha insistit aquest diumenge en la "urgent necessitat" de promoure "polítiques efectives per a acabar amb la impossibilitat d'accés a l'habitatge per part dels col·lectius més vulnerables i en situació d'exclusió social".

Albert ha assenyalat que la situació del barri d'Orriols, "així com la d'altres barris obrers de València", evidència que "una qüestió tan fonamental com l'habitatge segueix sense plantejar-se des del govern municipal com un dret bàsic de les persones", ha advertit en un comunicat.

Així, ha destacat que aquest mateix estiu s'ha constituït en el barri d'Orriols una plataforma veïnal de suport mutu "davant el greu augment de la vulnerabilitat social respecte a l'habitatge", i ha defensat que les administracions públiques "no poden romandre al marge".

"L'Ajuntament és l'administració més pròxima a la ciutadania i ha d'actuar de manera decidida per a pal·liar aquesta situació", ha asseverat, al mateix temps que ha exigit que "s'han de complir d'una vegada per sempre els compromisos que no es van complir en la legislatura anterior sobre aquest tema i que ara s'han plasmat de nou en l'Acord del Rialto sense haver vist encara cap avanç sobre la qüestió".

La coordinadora d'Esquerra Unida a València ha explicat que les dificultats d'accedir a un habitatge i l'augment de preus del lloguer "continuen creixent al mateix ritme que els fons voltor es van apropiant dels habitatges d'aquests barris".

Per això, segons ha manifestat Albert, "es fa cada vegada més urgent que les administracions públiques gestionen, faciliten i, en definitiva, no es convertisquen en còmplices i s'ocupen d'assegurar el dret a l'habitatge".

PROMOURE MÉS HABITATGE SOCIAL

Així mateix, la responsable d'EUPV ha defensat que "a més de la paralització dels desnonaments o les pressions sobre la llei hipotecària", és "prioritari" promoure més habitatge social des de l'Ajuntament i intervenir "de manera decidida" sobre els habitatges buits "a través de taxes públiques que reduïsquen l'especulació i aquesta escalada de preus que és inassumible per a la majoria de les famílies".

Finalment, ha incidit en la "importància" de desenvolupar actuacions "com les ajudes a la rehabilitació, el lloguer social, la promoció d'habitatge protegit a preu assequible, la inclusió de clàusules socials efectives en qualsevol pla urbanístic que es desenvolupe a la ciutat o l'establiment de contingents específics per als col·lectius en situació més vulnerable".

Destacats