Estañ (Podem) diu que la ciutadania es juga en les eleccions un "model de país" i "avançar en drets"

Guardar

podem_estañ
podem_estañ

El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha destacat que la ciutadania es juga el pròxim 28 d'abril "un model de país" i "avançar en drets", i per això la candidatura que representa Unides Podemos és "fonamental".

Així, ha afirmat que l'acord amb Esquerra Unida i amb Equo per a les generals permet fer tres "salts" que ha identificat en matèria social, de feminisme i de cultura mediambiental.

Estañ s'ha pronunciat així en una compareixença de premsa, aquest divendres, en la qual s'ha presentat les candidatures alacantines al Congrés, que encapçala Txema Guijarro, i al Senat, María Asunción Villaverde.

El secretari general de Podem ha indicat que el treball d'aquests quatre anys d'Unides Podem en el Congrés han permés tirar avant qüestions com l'augment del Salari Mínim Interprofessional fins als 900 euros que, al seu judici, té un impacte a Alacant, "una de les províncies de major precarietat laboral".

"Destacaria l'aposta per destinar recursos en dependència o les polítiques d'habitatge per a trencar amb la bambolla de lloguer", ha agregat. I s'ha referit al fet que s'ha donat veu a les aparadores del calçat i a les kellys dels hotels.

31% DE LES INICIATIVES

Per part seua, el candidat per Alacant al Congrés, Txema Guijarro, ha posat en relleu el paper desenvolupat pel grup, del qual ha emfatitzat que malgrat ser sol el 19% de l'arc parlamentari ha proposat el 31 per cent de les iniciatives legislatives.

"Un dels assoliments era aterrar el programa electoral i traduir-lo en textos legislatius concrets", ha dit i s'ha referit al fet que de les 21 iniciatives per a la Comunitat Valenciana, huit estaven pensades per a la província d'Alacant.

Guijarro ha mantingut que davant "la crisi de règim" la dreta s'ha "escorat" i proposa un programa de "reacció" davant el qual només cap a un camí en "clau progressista" i de "més drets".

"Es tracta d'articular una gran resposta progressista per a presentar aqueixa alternativa a l'edat mitjana al qual alguns ens volen plantejar", ha manifestat i ha parlat de la necessitat de centrar les polítiques en una "gran transformació ecològica en els pròxims cinc anys" i de la necessitat de "posar per davant" el feminisme i d'"equitat".

Destacats